Ana SayfaGündemZiraat Katılım Bankası’ndan Türkiye için Bir İlk!

Ziraat Katılım Bankası’ndan Türkiye için Bir İlk!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’nin kamu sermayeli ilk katılım bankası olan Ziraat Katılım Bankası ile birlikte Fikssan Fikstür Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin birlikte faaliyete geçirdikleri FZK Mühendislik ve Sınai Yatırımlar A.Ş.’nin Ankara’da tanıtım töreni yapıldı.

Tanıtım töreninde açıklamalarda bulunan FZK Genel Müdürü Eyüp Anlaş, FZK’nın Türkiye’nin menfaatlerine katkı sağlamak için kurulduğunu, amaçlarının yerli sanayi ve milli ürünlerin yelpazelerinin geliştirilmesi olduğunu, bu kapsamda da fikir yürüten kişilerin farkına varılmasının sağlanması ve üretimi seven insanların yetiştirilmesinin amaç edinildiğini söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir ise, “FZK”nın “Ortak Yatırımlar Modeli”nin uygulanması ile tesis edilen bir ortaklığın ürünü olarak sektör ve Türkiye için bir ilkin gerçekleştiğini, Ziraat Katılım Bankası’nın kurulduğu günden bugüne kadar katılım bankacılığı sektöründe derinlik kazandırma vizyonu ile hareket ettiğini söyledi, banka ile Fikssan Fikstür Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında yüzde elli yüzde elli hisse ortaklığı olarak kurulduğunu, şirketin FZK’nın ana faaliyet konusunun savunma sanayi, otomotiv, demiryolu sektörlerinin ihtiyacı olan kalıp, nihai ürünler ve fikstürün Türkiye sınırları içinde üretiminin olacağını söyledi. Ülkemizde öncesinde katılım bankaları arasında kar ve zarar işbirliklerinin yapıldığını söyleyen Özdemir, Ziraat Katılım Bankası ile Fikssan’ın bir araya gelerek meydana getirdikleri FZK Mühendislik ve Sinai Yatımlar A.Ş. sanayi alanında sermaye ortaklığı kapsamında öncesinde bir örnek olmadığını söyledi.

Türkiye’nin altyapısının, istihdam kapasitesinin ve üretiminin daha da geliştirilmesinin hedefleyen proje ile yatırım finansmanı çalışmalarında olmaya devam edeceklerini söyleyen Ziraat Katılım Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın ise, Türkiye’nin bilançosuna, milli projelerinin üretilmesine ve dışa olan bağımlılığının minimum seviyeye düşürülmesine destek vereceklerini düşündükleri her alanda bulunacaklarını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.