Ana SayfaEkonomiTürkiye Dünyayı 2’ye Katladı!

Türkiye Dünyayı 2’ye Katladı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

3 senede bir Dünya Bankası tarafından yapılan araştırmaya göre Türkiye, 15 yaş ve üzerindeki nüfusunun finansal kuruluşlardaki hesap sayısı ile tüm Dünya’yı 2’ye katladı.

144 ülkeden 150.000 kişinin katılımları ile Dünya Bankası tarafından hazırlanan Global Findex Raporu 2017 yayımlandı.

15 Yaş ve Üzeri Finansal Hesapları Bulunanların Sayısı Arttı

Dünya Bankası’nın yayımladığı rapora göre, Türkiye’de 15 yaş ve üzerinde finansal kuruluşlarda hesabı olan kişilerin sayısında 11,9 puanlık yükselme oldu. Bu yükseliş sonucunda da Türkiye finansın tabana erişiminde dünyayı 2’ye katlamış oldu. Dünya Bankası’nın 3 senede bir yayınladığı rapora göre, 2014 yılında 15 yaş ve üzeri kişilerin finansal kuruluşlardaki hesapları toplam nüfusa oranı yüzde 62’ydi. Bu oran geçen sene yüzde 68,5’e çıktı.

Mobil Cüzdan Hesap Sahipliğinde Türkiye’den Dev Artış!

15 ile 24 yaş arasında bulunan genç nüfusun hesap sahipliği ise 2014’te toplam nüfusa göre yüzde 41,5 olarak açıklanmıştı. Bu oran ise geçen sene yüzde 55,9’a yükseldi. Dünya geneli incelendiği zaman yüzde 9,3 oranında artış söz konusu oldu. Mobil cüzdan hesabı sahipliği ise, 2014 yılında yüzde 0,8’ken, geçen sene yüzde 16,4’e çıktı. Dünya geneli incelendiği zaman bu oran yüzde 2,1’den yüzde 4,4’e yükseldi. Yani Türkiye’de mobil cüzdan hesap sahipliğinde dev bir artış yaşandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ödeme ve Elektronik Para Derneği Başkanı (ÖDED) Burhan Eliaçık, bu araştırmanın tüm dünya geneli dikkate alınarak yapıldığını, 2013 senesinde yürürlüğe giren yasayla beraber, finansal sistemle tanışma fırsatı yakalayamamış kişilerin finansal sisteme erişimleri ve katılımlarının sağlandığını, ödeme ve elektronik para kuruluşlarına önemli roller ve sorumluluklar yüklenildiğini, elde edilen sonuçtan ötürü de gurur duyduklarını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.