Ana SayfaKredilerGüncel TEB Kredi Hesaplama ve Faiz Oranları!

Güncel TEB Kredi Hesaplama ve Faiz Oranları!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Müşteri odaklı, kaliteli hizmet anlayışı ile müşterilerinin her zaman yanında olan TEB (Türk Ekonomi Bankası), çeşitli kredi kampanyaları sunmaya devam ediyor. Ancak vatandaşların aklına takılan kampanyaya göre TEB Kredi Hesaplama işlemi değişiklik gösteriyor mu ya da kredi hesaplama yaparken TEB müşterilerinde nelere dikkat ediyor oluyor.. Bu sorudan önce bankaların kredi hesaplaması yaparken dikkat ettiklerinden bahsedeceğiz.

Banka Kredi Hesaplama Yaparken Nelere Dikkat Eder?

Banka kredi hesaplama işleminde çeşitli unsurlara dikkat eder. Bunlardan biri her zaman kredi notudur. Kredi notu yüksek olan kişiler her zaman banka gözünde daha güvenilir olarak tanımlanır. Bu da faiz oranlarının düşük olması, verilecek kredi tutarının yüksek olması anlamına gelir. Doğal olarak da sunulan avantajlar daha fazla ve farklı olur.

Bir diğer önemli unsur ise gelir durumudur. Gelir durumu iyi olan, aylık geliri yüksek olan kişilere her zaman daha yüksek miktarda kredi verilir. Aylık kredi taksit tutarı gelirin yarısından fazla olamaz. Yani 2.000 TL maaş alan birinin aylık kredi ödemesi en fazla 1.000 TL olarak hesaplanır. Buna göre de verilecek maksimum kredi tutarı belirlenir.

TEB kredi hesaplama işlemlerinde de bu unsurlara dikkat edilir. Ancak banka kişiye özel, kişilerin çalışma durumlarına, ihtiyaçlarına, talep ettikleri kredi tutarına göre hesaplamalarda farklılık yapar.

Kredi hesaplama TEB için önemlidir. Çünkü müşterilerinin zorluk çekmesini istemez. Hem düzenlendiği kampanyalar hem de kredi hesaplama Halk Bankası tercih edecek biri için avantajlıdır.

TEB Kredi Başvuru Yaparken Bunlara Dikkat!

TEB kredi hesaplama öncesinde alacağınız kredi türüne göre bankanın istediği belgeleri bilmenizde fayda vardır. Örneğin; TEB eğitim kredisi kampanyasından yararlanmanız halinde eğitime ilişkin proforma faturayı getirmelisiniz. TEB ihtiyaç kredisi çeşitleri çok fazladır. Hangi kredi kampanyasından yararlandığınıza dikkat etmeli, hızlı kredi almak için tüm belgelerinizi eksiksiz getirmelisiniz.

TEB Kredi Hesaplama ve Faiz Oranları

TEB kredi hesaplama yaparken ilk olarak hangi kredi kampanyası için başvuru yaptığınıza dikkat etmelisiniz. Maaşını TEB’den alanlara özel düzenlenen kredi kampanyasında sadece nüfus cüzdanı getirmeniz yeterli olur. TEB eğitim kredisi için eğitime ilişkin proforma fatura getirmeniz istenir. TEB Hızlı kredi kampanyası için yine sadece nüfus cüzdanı ile gelir belgesi getirmeniz yeterli olur. Bu kampanyalara göre sunulan vade süresi uzunluğu, uygulanan faiz oranı, sigorta zorunluluğu gibi kriterler değişiklik gösterir.

Örneğin; TEB kredi hesaplama işlemini hızlı kredi kampanyası için yapacak olursak, ilk olarak ne kadar kredi çekeceğinize karar vermeniz gerekir. 10 bin TL TEB Kredisi alanlar için yüzde 1,80 faiz uygulanır. 36 ay vadeli ödeme planıyla alınan 10.000 TL kredi için aylık taksit 336,72 TL’ye tekabül eder. Toplam geri ödemeniz ise 16 bin 162,71 TL olur. 5 bin TL 36 ay vadeli kredi için taksit 168,36 TL, toplam geri ödemeniz ise 8 bin 81,36 TL olur.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.