Ana SayfaEkonomiTÜİK Şubat Ayının İşsizlik Rakamlarını Açıkladı!

TÜİK Şubat Ayının İşsizlik Rakamlarını Açıkladı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

TÜİK 2018 yılının şubat ayına dair Türkiye’deki işsizlik rakamlarını açıkladı.

İşsizlik Yüzde 10.6 Olarak Açıklandı

Kısa adı TÜİK olan Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bu yılın şubat ayı ile ilgili işsizlik oranları açıklandı. TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre işsizlik bu yılın ikinci ayında, 2017 yılının ikinci ayına göre 2 puan düştü ve yüzde 10.6 oranında gerçekleşti. TÜİK’in verilerine göre Türkiye genelinde 15 yaşında ve daha büyük olan kişilerdeki işsiz sayısı 2018 yılının şubat ayında 2017 yılının aynı ayına göre 546 bin kişi azaldı ve 3 milyon 354 bin kişi olarak gerçekleşti. İşsizlik oranında 2 puan azalış oldu ve yüzde 10.6 düzeyinde açıklandı.

Tarım Dışı İşsizlik Oranı Azaldı

2018 şubat ayında tarım dışı alanlardaki işsizlik oranı 2.3 puan azaldı ve yüzde 12.5 olarak açıklandı. 15 – 24 yaş arasındaki gençlerde işsizlik oranı ise 4.3 puan azaldı ve yüzde 19 oldu. 15 yaş ile 64 yaş arasındaki kişilerdeki işsizlik oranı da 2 puan azaldı ve yüzde 10.9 oranında gerçekleşti.

Tarım Çalışanlarının Sayısı Azaldı

Bu yılın ikinci ayında tarım sektöründe çalışan kişi sayısında 53 bin kişilik azalma olurken, tarım dışı sektörlerde çalışan kişi sayısı da 1 milyon 262 bin kişi artış gösterdi. İstihdamı sağlanan toplam kişilerin yüzde 17.7’lik kısmı tarım alanında, yüzde 20’lik kısmı sanayi alanında, yüzde 7’lik kısmı inşaat alanında, yüzde 55.3’lük kısmı hizmetler alanında yapıldı. 2017 yılının şubat ayında tarım sektöründe istihdam edilenlerin sayısı 1 puan azaldı, sanayi alanının istihdamdaki payı 0.5 puan, inşaat alanının payı 0.3 puan, hizmet alanının payı da 0.1 puan artış gösterdi.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.