Ana SayfaKrediler2018 Bedelli Askerlik Kredisi Nedir? Kredi Alma Şartlarını Sağlıyor Musunuz?

2018 Bedelli Askerlik Kredisi Nedir? Kredi Alma Şartlarını Sağlıyor Musunuz?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Binlerce kişinin beklediği bedelli askerlik haberleri yapılmaya başlandı. Bekleyenler için sonunda karar çıktı. Torba yasa ile yürürlüğe girecek olan bedelli askerlik 2018 için ödenecek olan tutar ise 15 bin TL olarak açıklandı. Ancak akıllarda tek bir soru var, bu ücret ödenebilecek mi ödenemeyecek mi? İşte bankalarda da 2018 bedelli askerlik kredisi adı altında kampanyalar başlattılar. Düşük faiz oranları ve uygun ödeme planlarıyla finansman imkanları sunuluyor. Peki 2018 bedelli askerlik kredisi nedir?

2018 Bedelli Askerlik Kredisi Nedir?

25 yaşından gün alan çok sayıda erkek 2018 bedelli askerlik yasasından yararlanmak istiyor. Ancak akıllarda bu paranın nasıl ödeneceği dolaşıyor. Kimileri arabalarını en uygun fiyattan satışa çıkarırken, kimileri kredi çekmek için bankalara yöneliyor. Bu esnada da bankalar diğer kredi kampanyalarından farklı olarak 2018 bedelli askerlik kredisi kampanyaları sunmaya başladılar. ING Bank’tan Garanti Bankası’na, Türkiye İş Bankası’ndan Yapı Kredi Bankası’na kadar pek çok banka düşük faiz oranları ve uygun ödeme planlarıyla kredi imkanları sağlıyorlar. Peki 2018 Bedelli Askerlik kredisi nedir, nasıl yararlanılır?

2018 Bedelli Askerlik Kredisi Başvuru Şartları!

Bankaların bedelli kredilerinden yararlanmak için 18 yaşın doldurulması gerekiyor. Aynı zamanda bir gelirinizin olması gerekiyor. Sigortalı bir işte çalışıyor olmak, bedelli askerlik dönüşü kredi ödemelerini eksiksiz yapabileceğinizi bankaya belgeli bir şekilde sunabilmeniz gerekiyor. Eğer sigortalı bir işte çalışmıyorsanız teminat gösterebileceğiniz bir taşınmaza sahip olmanız gerekiyor. Bunlar; ev, araba, arsa, arazi, dükkan olabilir. 15 bin lira bedelli askerlik kredisi alabilmek için teminat göstereceğiniz malların değerinin en az 20 bin lira ile 25 bin lira arasında olması gerekiyor. Bankalar teminatların yüzde yüzü kadar kredi vermiyor. Bankadan bankaya değişmek suretiyle yüzde 60, yüzde 70, yüzde 80 gibi oranlar belirleniyor. Teminatın yüzde 80’i kadar kredi veren bir bankadan 15 bin lira bedelli kredisi çekmek istiyorsanız en az 20 bin lira tutarında gayrimenkule sahip olmalısınız.

Bir diğer önemli nokta ise kredi notudur. Eğer önceki döneminizde kredi çekmiş ya da kredi kartı kullanmış ve tüm ödemelerinizi eksiksiz, zamanında, kara listeye girmeden yaptıysanız bankaların askerlik kredisi kampanyalarından yararlanmanız yüksek ihtimal. Ancak ödemeleriniz aksadıysa, kara listede adınız bulunuyorsa 2018 bedelli kredisi kampanyalarından yararlanmanız pek mümkün değil. Bunun için yine yüksek tutarlı bir teminat göstermeniz gerekebilir. Buna ek olarak kefil de istenebilir. Kefillerin ise kesinlikle sigortalı bir işte çalışıyor olması gerekmektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.