Ana SayfaSigortaKasko Sigortasının Genel Şartları Nelerdir?

Kasko Sigortasının Genel Şartları Nelerdir?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kasko Sigortasının Genel Şartları Nelerdir?

Aracınızla trafikte seyir halindeyken veya park halindeyken meydana gelen hasarlar sonucunda masraflarınızı en aza indirgemek istiyorsanız mutlaka kasko sigortası yaptırmaya daha sıcak bakmalısınız. Bu sigorta genel ve özel şartlardan oluşmaktadır. Bu şartların araç sahipleri tarafından çok iyi bilinmesi gerekiyor. Böylece hangi haklardan faydalanabilecekleri hakkında daha sağlıklı bilgilere sahip olabilirler.

Kasko Sigortasının Şartları Firma ve Acentelere Göre Değişiyor!

Özel şartlar firmalara ve acentelere göre değişiklik göstermektedir. Fakat kasko sigortası genel şartları kanun ile belirlenir ve acente ya da firmalara göre farklılık gösteremez. Ancak bazı sigorta şirketleri en teminatları da bu şartlara dahil edebiliyor.

Genel şartlar kapsamında kasko sigortası yapılmış olan bir araçta çalınma, trafik kazalarında çarpma veya araca çarpılma, yanma olaylarında araçta meydana gelmiş olan maddi hasar sigorta şirketleri tarafından karşılanmaktadır. Aynı zamanda bu şartların dışında kalan durumlarda sigorta şirketleri araç kasko sözleşmelerine ek maddeler ekleyerek teminat kapsamını genişletebilmektedir. Fakat bu genel şartlardan herhangi biri sözleşmeden çıkarılmaz. Ek maddeler genellikle teminat kapsamını genişletiyor olsa da teminatın da artmasını beraberinde getirebiliyor.

Sigorta şirketlerinin aralarındaki rekabet günümüzde ciddi boyutlara ulaşmış durumda. Bu nedenle aklınıza gelebilecek her türlü nahoş durum karşısında masraflarınızı minimuma indirgeyebilen sigorta kapsamına aracınızın da alınmasını sağlamalısınız. Zira rekabet nedeniyle sigorta sözleşmelerine eklenen özel şartlar ve ek maddeler sayesinde her türlü trafik kazasında cebinizden çıkacak olan ücret son derece az olacaktır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.