Ana SayfaSağlıkGebelikte Sigara Kullanımı ve Etkileri

Gebelikte Sigara Kullanımı ve Etkileri

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Öncelikle, gebelikte annelerin en çok sorduğu sorulardan birisi sigara sorusu oluyor. Ve bu soruyu soran ilgili anneler yüksek oranda sigarayı bırakıyorlar. Çünkü göründüğü kadarıyla ilgili anne adayları, bebeğine herhangi bir zarar gelmemesi için sigarayı bırakmayı tercih ediyorlar.

Öncelikle sigara, solunum ve kalp sistemini oldukça etkileyen bir madde. İçeriği zaten başlı başına bir zehir. Bilmeyenlerimiz yoktur, nikotin içerdiği için de bağımlılık hali yapar. Bu bağımlılık ileri seviyelerde olunca insanı krizlere kadar götürebilir. 

Sigaranın Etkileri 

Sigaranın en büyük sorunlarından birisi kandaki oksijeni azaltması. İşte bu noktada bebeğe zarar vermeye başlıyor. Çünkü annenin kanı bebeğe doğru karışacak. Ve bu karışma sırasında, nikotinli ve oksijeni azalmış kan bebeğe gidebiliyor. Anne karnındaki bebeğin oldukça iyi ve temiz bir oksijene ihtiyacı var. Bu gereksiz oksijen eksikliği onun da kanına zarar vermekte.

Bu zehiri içen anne adaylarında öncelikle;
– Düşük riski meydana geliyor. Normalden kat kat fazla bir risk söz konusu.
– Erken doğuma yol açabiliyor.
– Gebelik döneminde kanamalar artabiliyor.
– İleride sütünüzde azalma görülebiliyor.
– Sütünüzün içerisindeki vitaminlerde azalma görülebiliyor.

Kanser riskini arttıran sigara, bebeğinize de olumsuz etki yapıyor. Hem sizin hemde gebelik döneminde bebeğinizin ileride kanser olma riskini meydana getiriyor. Hatta doğumdan sonra içilen sigara bile, süt ile bebeğe geçiş yapabiliyor.

Bu etkiler göz önünde bulundurulduğunda içmemek en mantıklı seçim olarak karşımıza çıkmakta. Asla ben bırakamam demeyin, bebeğiniz için bunu göze alın ve tek seferde bırakın. Çünkü bu birkaç aylık bir mesele değil, daha bebeğinizi aylarca emzirmek durumundasınız. Çok fazla bir etki söz konusu. Tüm anne adaylarının sigarayı bırakması en büyük temennidir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.