Ana SayfaKariyerMülakat Sorusu: En Büyük Zayıflığınız Nedir?

Mülakat Sorusu: En Büyük Zayıflığınız Nedir?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

“En büyük zayıflığın nedir?” Sorusunu cevaplamak zor olabilir. Zayıflıklarınızı olumlu bir şekilde çerçevelendirmek zor olabilir, ancak öz farkındalığı bir eylem planıyla birleştirdiğinizde, diğer iş başvurusu yapan adaylardan hızlı bir şekilde ayrılabilirsiniz Bu soruya hazırlanmanın anahtarı zayıflıkları tespit etmektir.

En Büyük Zayıflığını Nedir? Sorusu için Örnekler

İşte bir mülakatta bahsedilecek en iyi zayıflıklara birkaç örnekler…

1. Detaylara Çok Odaklanıyorum

“Detay odaklı” olmak genellikle iyi bir şeydir, ancak bir projenin detaylarına çok fazla zaman harcamaya eğilimli biriyseniz, aynı zamanda bir zayıflık olarak da düşünülebilir. Ayrıntılara çok fazla odaklandığınızı paylaşarak, görüşmecinize kuruluşun küçük hatalardan bile kaçınmasına yardımcı olabileceğinizi gösteriyorsunuz.

Büyük resme bakarak bu alanda nasıl iyileştirmeler yaptığınızı açıkladığınızdan emin olun. İşverenler, mükemmelliyetçi olan bir çalışanı olma fikrini sevmeyebilirken, kaliteyi temin eden ve denge için çabalayan adayı isterler.

Örnek“En büyük zayıflığım bazen bir projenin ayrıntılarına çok fazla odaklanmak ve daha derin noktaları analiz etmek için çok fazla zaman harcamak. Kendimi düzenli aralıklarla kontrol ederek ve kendime daha büyük resme yeniden odaklanma şansı vererek bu alanda gelişmeye çalışıyorum. Bu şekilde, üretkenliğimi veya ekibin son teslim tarihini karşılama kabiliyetini etkileyecek ayrıntılara bu kadar yakalanmadan kaliteyi sağlayabiliyorum. ”

2. Projeden Vazgeçemiyorum

Mülakat Sorusu: En Büyük Zayıflığınız Nedir? - Bankacıyım

Bir şey için çok fazla zaman ve çaba harcadığınızda, onu tam olarak i aktarmak konusunda endişeli olmak kolaydır. Her zaman iyileştirmeler için zaman vardır ve bazı insanlar çalışmalarını aşırı eleştirmeye veya zaman çizelgesini tehdit edebilecek son dakika değişikliklerine teşebbüs etme eğilimindedir.

Bununla birlikte, son dakika incelemeleri hataları ortadan kaldırmaya ve daha rafine bir bitmiş ürün oluşturmaya yardımcı olabilir.

Bu sizin zayıflığınızsa, tüm revizyonlar için son tarih vererek ve değişikliklerle ilgili proaktif olarak kendinizi geliştirmek için nasıl çabaladığınızı paylaşın, böylece son dakikaya kadar beklemezsiniz.

Örnek“En büyük zayıflığım, bazen bir projeyi bırakmak için zorlanıyorum. Çalışmamın en büyük eleştirmeni benim ve her zaman iyileştirilmesi veya değiştirilmesi gereken bir şey bulabilirim. Bu alanda gelişmeme yardımcı olmak için kendime revizyonlar için son tarihler veriyorum. Bu, son dakikada değişiklik yapmamaya yardımcı oluyor. ”

3. Hayır Demekte Zorlanıyorum

Mülakat Sorusu: En Büyük Zayıflığınız Nedir? - Bankacıyım

İş arkadaşlarına projeler konusunda yardımcı olmak ve iş yükünüzü doğru bir şekilde yönetmek sanatsal bir dengedir. Bir işverenin bakış açısına göre, tüm istekleri kabul eden biri kendini adamış ve istekli görünür; fakat aynı zamanda sınırlarını bilmeyen ve işlerini bitirmek için yardıma veya son başvuru tarihlerine ihtiyaç duyan biri de olabilir.

Kendinize “hayır” demek için getiremeyeceğiniz yeni projeler üstlenmeye hevesli biriyseniz, görevlerinizi organize ederek ve kendinizle daha gerçekçi beklentiler belirleyerek daha iyi öz yönetim için nasıl çalıştığınızı paylaşın.

Örnek“En büyük zayıflığım bazen isteklere ‘hayır’ demede sorun yaşıyorum ve sonuçta yapabileceğimden fazlasını almaya başlıyorum. Geçmişte bu beni stresli hissetmeme yol açtı. Bu alanda gelişmeme yardımcı olmak için, herhangi bir anda ne kadar çalıştığımı görselleştirebilmem ve daha fazla bant genişliği alıp alamayacağımı bilmem için bir proje yönetimi uygulaması kullanıyorum. ”

4. Projelerin Son Tarihleri Geçtiğinde Stres Yapıyorum

Mülakat Sorusu: En Büyük Zayıflığınız Nedir? - Bankacıyım

Kaçırılan son tarihler üzerindeki dış stres veya hayal kırıklığını ifade etmek bir zayıflık olarak değerlendirilebilirken, işverenler son teslim tarihlerine önem veren ve projeleri planlanan zaman çizelgesi içinde tutmaya çalışan personellere değer vermektedir.

Bunu iş görüşmesi zayıflığınız olarak kullanıyorsanız, yanıtınızı, zamanında tamamlanan çalışmayı nasıl takdir ettiğinize ve işlerin daha verimli bir şekilde yapılması için süreçlerin iyileştirilmesine yardımcı olma yöntemlerinizi geliştirmeye odaklanmak için çerçeveleyin.

Örnek: “En büyük zayıflığım, projelerin son teslim tarihini aştığında sabırsız olmam. Son tarihler için titizim ve çalışma zamanında tamamlanmadığında rahatsız oluyorum. Bundan kaçınmak için, daha proaktif olmaya ve motivasyonel olduğumdan ve verimliliği artırmaya yardımcı olmak için nasıl tepki verdiğime dikkat etmeye başladım.”

5. Daha Fazla Deneyim

Her adayın uzmanlıklarını geliştirmek için alanları olacaktır. Belki de Excel’de tablolar oluşturmak gibi belirli bir şeydir, ya da belki de matematik, yazma veya topluluk önünde konuşma gibi bir beceridir. Durum ne olursa olsun, geliştirmek istediğiniz bir şeyi paylaşmak, görüşmeciye kendinizin farkında olduğunuzu ve kendinize meydan okumaktan hoşlandığınızı gösterir. Ancak, rol için gerekli olan bir zayıflık ile cevap vermediğinizden emin olun.

İnsanların deneyime ihtiyaç duyduğu birkaç ortak alan şunları içerir:

  • Sözel iletişim
  • Yazılı iletişim
  • Takım liderliği
  • Analitiği yorumlama
  • Görevleri devretme
  • Yapıcı eleştiri sağlamak
  • Belirli programlar

6. Bazen Güvenim Yok

Mülakat Sorusu: En Büyük Zayıflığınız Nedir? - Bankacıyım

Güven eksikliği, yaygın bir zayıflıktır. Güven eksikliği yaşamak bazen işinizde verimsizliklere neden olabilir. Örneğin, fikrinizin ekibin bir hedefe ulaşmasına yardımcı olabileceği önemli bir toplantıda konuşmak için yeterli nitelikte olmayabilirsiniz.

Başkalarıyla çalışırken alçakgönüllü olarak yardımcı olabilirken, işinizi en uygun düzeyde yapmak için belirli bir güven duymak da gereklidir.

Eğer mülakatınızda sunmayı seçtiğiniz zayıflık bu ise, neden değer verdiğinizi, sunduğunuz değeri anladığınızı ve işyerinde güveni göstermek için uyguladığınız yöntemleri (her zaman hissetmeyebileceğiniz zamanlarda bile) vurgulayın.

Örnek“Geçmişte bazen güvenle mücadele ettim. Beceriler ve benzersiz yetenekler hakkında neden kendime güvenmemiz gerektiğini daha iyi anlamak için ekibim ve iş yerim üzerinde yarattığım etkinin çalışan bir belgesini tutmam benim için yararlı oldu. Toplantılar sırasında uygun olduğunu düşündüğüm ve sohbete değer katacağım zaman fikirlerimi ve görüşlerimi bildirmeyi de amaçladım. Bu nedenle ekibimiz yeni bir finansman süreci fikrimi benimsedi ve bu da yıllık bütçemizi planlamak için harcanan zamanın %10 azalmasına neden oldu.”

7. Yardım İstemede Sorunlar Yaşıyorum

Mülakat Sorusu: En Büyük Zayıflığınız Nedir? - Bankacıyım

Yardım istemek, hem belirli bir alanda uzmanlıktan yoksun olduğunuzda hem de kendinizi ya da iş yükünüzü kaldıramayacağınız zaman gerekli bir beceridir. Ne zaman ve nasıl yardım isteneceğini bilmek güçlü bir öz farkındalık gösterir ve olası bir verimsizliğin önüne geçerek organizasyona yardımcı olur. Güçlü bir iş ahlakına sahip olmak ve bağımsız olmak olumlu nitelikler olsa da, işletmenin ne zaman yardım isteyeceğini bilmesi daha iyidir.

Örnek“Bağımsız olduğum ve hızlı çalışmayı sevdiğim için, ihtiyaç duyduğumda yardım istemem zor oldu. İşlerden bir şey anlamadığımı hissettiğimde hem benim için hem de iş için uzanmanın çok daha yararlı olduğunu öğrendim. Çevremde işimi daha iyi hale getirebilecek özel bilgi ve becerilere sahip birçok uzman olduğunu da anlıyorum. Hala üzerinde çalışırken, etrafımdakilerden yardım almanın bir sonucu olarak daha kaliteli işler üretebildim.”

8. Bazı Kişiliklerle Çalışmak Benim için Zor Oldu

En insanlar, belirli özelliklere veya kişilik özelliklerine sahip olanlarla çalışmakta zorluk çekebilirler. İyi ekip çalışması becerilerine sahip olmak, başkalarıyla nasıl çalıştığınız ve kuruluşa daha iyi hizmet verebilmek için yaklaşımınızı ayarlayabileceğiniz yollar hakkında güçlü bir farkındalığa sahip olmak anlamına gelir.

Bu geçmişte bir zayıflığınızsa, çalışmakta zorlandığınız kişilik türlerini açıklayın ve nedenlerini hızlı bir şekilde tanımlayın. Ardından, ortak bir hedefe doğru birlikte daha iyi çalışmak için iletişim veya çalışma tarzınızı ayarladığınız yolları tartışın.

Örnek“Geçmişte, saldırgan kişilik tipleriyle çalışmayı zor bulmuştum. Kişiliklerdeki çeşitliliğin bir işi güçlü kıldığını anlasam da, daha yüksek meslektaşlarım hakkında kendi fikirlerimi ve düşüncelerimi susturma eğilimindeyim. Bununla mücadele etmek için, çalışmaktan rahatsız olduğum meslektaşlarım ile daha fazla zaman geçirmeyi hedefledim. Onların iletişim tarzları ve motivasyonları hakkında daha fazla şey öğrenerek, bu kişilik türleriyle daha iyi işbirliği yapabilirim, böylece ikimiz de güçlü ve yeteneklerimize eşit katkıda bulunuruz.”

9. Geçmişte Belirsizlikten Rahatsız Oldum

Birçok iş ve görevleri bireysel olarak tanımlamaktan ve hedeflere doğru çalışmaktan rahat olan adaylar gerektirir. Bu, işyerinde belirsiz, deneyimli ve düşünceli olmaları gerektiği anlamına gelir. Ayrıntılı talimatı yakından takip etmek kesinlikle yararlı bir beceri olsa da, istenen sonucu elde etmek için ne gerektiğini belirleyebilmek de gereklidir.

Bir mülakatta sunduğunuz zayıflık bu ise, geçmişten edindiklerinizi izleyerek bulduğunuz başarıyı değil, aynı zamanda belirsiz bir rahatlık bulurken kariyer potansiyelinizi de açıklayın. Belirsiz görevler veya hedefler verildiğinde iş gününüzü tanımlamak için attığınız adımları da açıklamalısınız.

Örnek“Pazarlama stajyeri olarak son pozisyonumda amirimin sorumluluklarımla ilgili çok özel talimatlar verdiğini gördüm. Güçlü bir yöne sahip olduğum için aşina olduğum için, belirsiz bir görev veya hedefe yaklaşırken emin olamıyorum.

Sadece rahat değil, aynı zamanda belirsizlikle başarılı bir şekilde çalışmak benim bir hedefim. Bunu yapmak için, yapılandırılmış araştırma yapmak ve konu uzmanlarından tavsiye almak da dahil olmak üzere belirsiz bir görevden bunalmış veya şaşkın olduğum zamanlarda kişisel bir çerçeve oluşturdum. Bunu yapmak belirsiz görevler üzerinde çalışırken veya daha az belirgin veya tanımlanmış hedefler için çalışırken gelişmeme yardımcı oldu.”

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.