Ana SayfaEkonomiAsgari Ücret Azalıyor!

Asgari Ücret Azalıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Asgari Ücretin Azalması Gündemde

Devletin çalışanların maaşları üzerinden almış olduğu vergiler kişilerin gelir durumuna göre değişiyor. Bir eve yılda kaç lira maaş girdiği ve evin nüfusunun kaç kişi olduğuna göre belirlenen bu oran bir süre sonra yükselebiliyor. Çünkü kişi başı belirlenen yıllık gelir arttığında bir üst gelir grubuna girilmiş olunuyor. Asgari ücretin bu yıl tam 300 lira zamla 1300 liraya yükselmesi birçok asgari ücretlinin daha Eylül Ayı başında üst gelir grubuna dâhil edilmesine neden oldu. Ancak asgari ücretlilerin üst gelir grubuna dâhil edilip edilmeyeceği ise henüz belli değil. Bayram sonrası asgari ücretlilerin üst gelir gurubuna dâhil edilip edilmeyeceği belli olacak. Eğer asgari ücretliler bir üst gelir grubu içinde değerlendirilirse maaşlar en az 70 lira düşecek.

Gelir Vergisi Yüzde 20’ye Çıkacak

Geçtiğimiz yıl yapılan seçim çalışmalarında birkaç parti asgari ücretten direkt olarak gelir vergisi almayacaklarını, ancak zam da yapmayacaklarını belirtmişlerdi. Mevcut hükümet ise gelir vergisi uygulamasına devam etti, işvereni bağlayan bir zam söz konusu oldu. Ancak asgari ücretlilerin ayda 300 lira daha fazla kazanıyor olması şu an için işleri karıştırdı, öyle ki asgari ücretli birinden geçtiğimiz yıl tüm aylık gelir vergileri yüzde 15 olarak alınıyordu. Birçok kişinin gelirinin bir hayli artması nedeniyle bu aydan itibaren bir üst gelir grubuna giren asgari ücretlilerden yüzde 20 gelir vergisi alınacak. Bu da net 1300 lira maaş alan birinin maaşının en az 70 lira azalması anlamına geliyor. Maaş arttıkça kesilen ücret de artış gösterecek. Şimdi tüm asgari ücretliler bayram sonrası yapılacak olan açıklamayı bekliyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.