Ana SayfaEkonomiAsgari Ücret Düşmeyecek!

Asgari Ücret Düşmeyecek!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kıt kanaat geçinen asgari ücret çalışanları için geçtiğimiz günlerde vergi diliminin değişimi konusunda tartışmalar gündemde yer almaktaydı. Birçok yerden tepkilerin artması ve seçim vaadi olan asgari ücret tutarının değişmemesi konusundaki ısrarlar yanıt buldu.

Asgari ücret düşmeyecek! Bireysel emeklilik sisteminin zorunlu hale getirilmesiyle birlikte asgari ücretle çalışanlar kesintiler sebebiyle zorlanmışlardı. Bunun üzerine 70 liralık bir vergi kesintisinin gündeme gelmesiyle birlikte asgari ücret çalışanları adına tepkiler konuldu.

Tepkiler üzerine hükümet yeni düzenlemeler ve çalışmalarla birlikte vergi dilimi karmaşasına yönelik çözümler üretmeye başlamıştı.

Vergi diliminin %20’lik kısmına geçirilmesi düşünülen asgari ücret çalışanlarına yönelik bu teknik detayın doğru olduğu onaylanıyor. Ancak asgari ücretlerin yine de 1.300 lira olarak kalması planlanıyor. Gelir vergisinde %15’lik bölüm için 2016 rakamı 12 bin 600 lira olarak belirtilmekte. Bu tutarın aşılması durumundaysa %20’lik vergi dilimi devreye giriyordu. Uygulanan vergiler asgari ücretler için her yıl %15’idi. Bu asgari geçim indirimi olarak düşülüyordu.

Söz konusu 70 liralık düşüş için üç formül üzerinde çalışılıyor. Bu formüllerden ilki asgari ücretin vergi dilimi sisteminden ayrı tutulması olarak düşünülmektedir. Buna pek sıcak bakılmıyor.

Asgari ücretlerin düşürülmemesi için ikinci çözüm önerisiyse %15’lik dilim için 12.600 liralık tutarın yükseltilmesi planlanıyor. Bu yöntemle %20’lik dilime geçilmesinin engellenerek, kesintinin iptal edilmesi düşünülüyor.

Üçüncü yöntem olarak bulunan formülse AGİ’nin arttırılması yönünde düşünülüyor. Bu çözüm formüllerinin getirilmesiyle birlikte asgari ücret çalışanlarının derin bir nefes alacağı düşünülüyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.