Ana SayfaEkonomiRusya Türkiye’ye Et ve Süt Ürünleri Satacak!

Rusya Türkiye’ye Et ve Süt Ürünleri Satacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Rusya’nın Türkiye Planı: Et ve Süt Ürünleri

Rusya Federal Veteriner ve Bitki Sağlığı Gözetim Servisi aracılığıyla yapılan açıklama Rusya’nın Türkiye planını deşifre etti. 10-12 Ekim arasında Türkiye’de hükümetler arası ilişkileri düzenlemek adıyla toplantılar yapılmıştı. Bu toplantılarda konuşulan detaylardan birini de Rusya’dan alınacak olan et ve süt ürünleri ile ilgili olduğu ortaya çıktı.

Rusya’daki Tesisler İncelenecek

Rusya Federal Veteriner ve Bitki Sağlığı Gözetim Servisi yaptığı açıklamayla ikili ilişkilerin düzelmesinin en kısa yolunun bu tür ithalat faaliyetleri olduğunu belirtti. Türk uzmanlar kısa süre sonra Rusya’ya giderek üretimin nasıl yapıldığını inceleyecek. Böylece hem Rusya’daki üretim sistemleri analiz edilecek hem de ülkemize gelme ihtimali bulunan gıda maddelerinin ne şartlarda üretildiği görülecek.

Buzlar Eriyor

Uçak krizinden sonra büyük sorunlar yaşadığımız Rusya özellikle ekonomiyi olumsuz etkilemişti. Antalya’ya gelen Rus turist sayısının yüzde 93 oranında azalması, Türk meyve ve sebzesinin Rusya’ya gidememesi turizmci ve üreticiyi krize soktu. Yaşanan olaylardan sonra atılan adımlar neticesinde Rusya ile olan ilişkilerimiz eski haline dönüyor. Önce turistlere koyulan ambargo kaldırıldı, ardında da Türk meyve ve sebzesi tekrar Rusya’nın yolunu tuttu. Rusya ile yapılan her anlaşma ikili ilişkilerin eski haline dönmesi anlamında ciddiyetini koruyor.

Et ve Süt Fiyatları Düşebilir

Et ve süt fiyatları ülkemize kıyasla Rusya’da daha uygun. Bu durum ithalatın yapılması halinde vatandaşın artık daha ucuza bu gıda maddelerini alabileceğini gösteriyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.