Ana SayfaEkonomiDeutsche Bank Batıyor Mu?

Deutsche Bank Batıyor Mu?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankacılık sektörünün dünyadaki amiral gemilerinden olan Deutsche Bank’ın erime süreci hız kesmeden sürüyor. Son 5 yılda borsada işlem gören hisseleri sürekli olarak değer kaybeden Almanya’nın en büyük bankası artık eski gücünden çok uzakta.

20.000 Çalışana Yol Göründü

Deutsche Bank, yaklaşık 20 bin çalışanını işten atmayı planlıyor. Daha önce 10 bin olarak açıklanan işten atılacak personel sayısına 10 bin çalışanın daha eklenmesiyle sayı 20 bini buldu. Bankanın Amerika Birleşik Devletleri’nde usulsüz mortgage kredisi kullandırdığına dair hakkında yapılan soruşturma sonucunda karşı-karşıya kaldığı vergi cezaları ve mütemadiyen zarar etmesi, işten atılacak personel sayısında artışa gidilmesine neden oldu. 2008 yılında tüm dünyada baş gösteren ve 1929 buhranından sonra karşılaşılan en büyük ekonomik kriz olarak adlandırılan süreç Deutsche Bank’ı sarsan en büyük etken oldu. Küresel mali kriz döneminde küçülmeye giden Alman bankaları, şimdi de yeteri kadar kâr etmediklerini açıklayarak faturayı yine çalışanlara çıkarmaya devam etmekteler. Tabii burada başı çeken ülkenin en büyük bankası olan Deutsche Bank olarak öne çıkmakta. Alman bankalarının “çalışan kovma (!)” yarışında Deutsche Bank’ı; 50 bin çalışanından 10 binini işten atacağını açıklayan Commerzbank takip ediyor. Alman bankacılık sektörünün içerisine düştüğü darboğazdan çıkış yolunu çalışanlarını kovmak olarak seçmesi ülkenin istihdam rakamlarını da etkilemesi bekleniyor. Zira bankacılık Alman ekonomi sisteminde çok önemli bir yere sahip.

Devletten Destek Bekleniyor

Alman Bankalarının birbiri ardına yaptıkları büyük çaplı iş akdi fesihleri Alman Devleti’ni harekete geçirmiş durumda. Hem küresel çapta bankacılık sektöründeki etkinliğini kaybetmek istemeyen, hem de ülkede oluşacak nitelikli işsiz yığının önüne geçmek isteyen Alman Hükümeti’nin bankalara dolaylı yoldan destek sağlayarak krizin daha da derinleşmesine engel olmaya çalışacağı belirtiliyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.