Ana SayfaEkonomiÖTV İndirimi Taksicilerin Yüzünü Güldürdü!

ÖTV İndirimi Taksicilerin Yüzünü Güldürdü!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Taksiciler ÖTV Ödemeden Araç Alabiliyorlar 

Başbakan Binali Yıldırım tarafından Ramazan Bayramı arefesinde dile getirilen Ekonomik Müjdeler Paketi kapsamında taksiciler ÖTV ödemeden araba alma hakkı kazandılar. Bu karar ardından birçok taksici eski araçlarını satışa çıkararak yeni araç aldı. Alınan aracın markası fark etmeksizin araçlardan ÖTV alınmıyor.

43 Bin Lira Daha Ekonomik

ÖTV ödemeden araç alan taksicilerin kazançları 20 bin lira ile 43 bin lira arasında değişiyor. Uygun fiyatlı araçları almayı tercih eden taksiciler 20 bin lira kazançlı çıkarken BMW, Mercedes gibi araçları tercih eden taksiciler 43 bin lira daha az para ödüyorlar. Ancak taksicilerin tercihi daha çok ülkemizde üretilen yerli araçlardan yana oluyor.

Daha Çok Renault ve Fiat Tercih Ediliyor

ÖTV ödemeden araçlarını değiştirebilen taksiciler daha çok yerli araçları tercih ediyor. Fiat ya da Renault marka otomobilleri alan taksiciler bu marka araçları daha masrafsız olduğu için tercih ediyorlar. Aynı zamanda bakım ve parça fiyatları da uygun olan yerli otomobiller şu ana kadar taksicilerin en çok tercih ettiği markalar oldu.

Mercedes ve BMW Kampanya Yapmalı 

ÖTV ödemeden araç satın alan taksiciler maliyeti yüksek olduğu için Mercedes ve BMW marka araçları tercih etmiyorlar. Ancak bazı taksiciler lüks araç almak için Mercedes ve BMW bayileriyle görüşüyor. Lüks araç almak için ÖTV indiriminin yetersiz olduğunu belirten taksiciler aynı zamanda bu markaların da kampanya düzenlemelerinin gerektiğini belirtiyorlar.

Taksiciler 5 Yılda Bir Araba Değiştiriyor 

Taksinin kullanıldığı ile göre kullanım ömrü değişiyor. İç Anadolu bölgesinde eski model araçlar daha çok tercih edilirken İstanbul ve İzmir gibi illerde taksiler  5 yıl arayla degiştiriliyor. Geçtiğimiz aylarda İstanbul için karar nedeniyle 5 yaşından büyük araçlar taksi olarak kullanılamıyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.