Ana SayfaGündemA Bank’tan Konut Kredisi Fırsatı

A Bank’tan Konut Kredisi Fırsatı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bankalara yapmış olduğu çağrının ardından konut kredisi oranlarını düşüren bankalardan biri de A Bank. Bankanın yapmış olduğu indirim özellikle kısa vadeli kredi kullanımlarını etkilemektedir.

A Bank konut kredisi faiz oranlarında gerçekleştirdiği düşüşle birlikte konut kredilerindeki faizi yüzde 0,89’a kadar indirdi. 2 yıla kadar vadeli konut kredisi faiz oranını yüzde 1,11’den yüzde 0,89’a kadar çeken banka, borcunu kısa vadede ödemek isteyenler için fırsat sunuyor.

Vade Uzadıkça Faiz Oranı Artıyor

Kısa vadede uygun olan faiz oranları, vade süresi arttıkça doğru orantılı olarak artış göstermektedir. 25-60 ay arası vadede faiz oranı da doğru orantılı olarak artarak 0,99 seviyesine çıkmaktadır. Vade Süresi 61 ay ile 120 ay aralığına geldiğinde; yani müşteriler borçlarını daha uzun vadeye yaymak istediklerinde faiz oranları da 1,09 seviyesine tırmanmaktadır.

Konut kredisi kampanyası kapsamında kredi kullanmak isteyen müşteriler alacakları konutun ekspertiz değerinin ancak yüzde 80’ine kadar kredi kullanma imkanına sahiptir. Kalan meblağın ise müşteriler tarafından karşılanması zaruridir.

Kredi Tahsis Ücreti Binde 5

A Bank müşterilerinden dosya masrafı olarak çekilen kredi tutarının binde beşi oranında dosya masrafı tahsil etmektedir. 100.000 Türk Lirası kredi kullanımında bu meblağ 500 Türk Lirası olarak müşterilere yansıtılmaktadır. Ayrıca konut kredisi kullanabilmek için sigorta yapılması zorunludur.

Kredi teminatı için Hayat Sigortası yapılması gereklidir. Sigorta tutarı yaş, cinsiyet ve kredi tutarına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Hayat sigortası poliçe primi ve konut sigortası poliçe primi müşterilerden ayrıca tahsil edilmektedir. Hayat sigortası ve konut sigortası kredi vadesi devam ettiği sürece her yıl yenilenmek durumundadır.

 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.