Ana SayfaEkonomiBaşbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek: Kamu Tasarruf Ediyor Ama Halkımız Tasarruf Etmiyor!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek: Kamu Tasarruf Ediyor Ama Halkımız Tasarruf Etmiyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek kamunun harcamalarını son yıllarda kıstığını, ancak halkımızın tasarruf etmediğini vurguladı. Cari açığın milli gelirimize oranının yüzde 4 seviyesine kadar yükseldiğini belirten Şimşek, bu durumun orta ve uzun vadede sürdürülebilir olmadığının altını çizdi.

Bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde, kişilerin ve hanelerin gelirlerinin minimum yüzde 33’ünü tasarruf etmek durumunda olduğunu, dünya ölçeğinde ortalamanın bu seviyelerde bulunduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye’de ise tasarruf oranının yüzde 15’ler düzeyinde olduğuna dikkat çekti. Yani halkımız kazandığı her 100 liranın ancak 15 lirasını birikim için ayırıyor.

Borçlarımız Yönetilebilir Durumda!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, tasarrufların azlığı sebebi ile cari açığın milli gelire oranının yüzde 4’ün dahi üzerine çıktığını ve sağlıklı bir ekonomik yapıda bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı. Ülkemizdeki tasarruf eksikliği nedeni ile borçların sürekli artmakta olduğunu belirten Şimşek, buna rağmen dış borçların yönetilebilir durumda olduğunu söyledi. Dış borç stoku açısından dünya ortalamalarına göre nispeten iyi durumda olduğumuzu belirten Şimşek, ülkemiz bankacılık sektörünün ise gayet sağlıklı durumda bulunduğunun altını çizdi.

Bankacılık sektörünün varlık durumunun da gayet iyi durumda olduğunu belirten Mehmet Şimşek, en azından bankalar yönünden endişe duyulacak bir durumun olmamasının sevindirici olduğunu vurguladı.

Şimşek: Avrupa Birliği İle İlişkilerimizi Koparmamalıyız!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, son dönemde Avrupa Birliği ile ülkemizde yaşanan restleşmelerin olumlu bir sonuç doğurmayacağını ve her iki tarafında birbirine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Mehmet Şimşek, uzun vadeli olarak düşünüldüğünde ilişkilerin kopmasının her iki taraf için de yarar sağlamayacağını belirtti. Ülkemizin Avrupa Birliği’ne, Avrupa Birliği’nin de ülkemize ihtiyacı olduğunu vurgulayan Şimşek, fasılların açılması için ülke olarak biraz daha gayret sarf etmemiz gerektiğini ve Avrupa’nın da ülkemize daha olumlu yaklaşması gerektiğini düşündüğünü aktardı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.