Ana SayfaEkonomi2017 Bütçesi Ne Kadar?

2017 Bütçesi Ne Kadar?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2017 yılı için ön görülen devlet bütçesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan bütçe rakamlarına göre gelecek sene için; 598 milyar 300 milyon Türk Lirası gelir elde edilmesi ön görülürken, 645 milyar 100 milyon Türk Lirası meblağında ise gider olacağı kaydedildi.

Yaklaşık 1 aydır Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülmekte olan 2017 yılı bütçesi, geçtiğimiz hafta itibariyle Cumhuriyet Halk Partisi grubunun muhalefetine rağmen kabul edilmişti. Akabinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasına sunulan gelecek yılın bütçe tasarısı, Cumhurbaşkanı’nın imzalamasının ardından Resmi Gazete’de yayımlanarak yasalaşmış oldu.

En Büyük Pay Eğitime!

2017 yılı için Merkezi Hükümet’in bütçe gelirlerinin 598,3 milyar Türk Lirası olarak tespit edilmesindeki en büyük pay her yıl olduğu gibi vergi gelirlerinin oldu. Gelecek yıl bütçe gelirlerinin yüzde 85’ine yakını vergi gelirlerinden oluşacak. 2017 yılında vergilerden tam 511 milyar 100 milyon Türk Lirası gelir elde edilmesi bekleniyor.

Oluşturulan bütçede gelirlerin giderlerden az gerçekleşmesi beklendiği için bütçe açığının da 46 milyar 900 milyon Türk Lirası olarak yansıyacağı tahmin ediliyor. Aslında faiz ödemeleri olmasa ülkemiz gelecek yıl fazla veren bütçe dahi oluşturabilecekti. Zira faiz hariç bütçe giderlerinin 2017 yılında 587 milyar 600 milyon Türk Lirası seviyesinde gerçekleşeceği ön görülüyor.

2017 yılı bütçesinden en büyük pay eğitime ayrılacak. Eğitime gelecek yıl 122 milyar Türk Lirası kaynak ayrılacak. Yani toplam bütçenin yüzde 20’sine yakın bir kısmı eğitim harcamalarına ayrılmış olacak. Yatırım ödeneklerine 2017 yılında 78 milyar Türk Lirası pay ayrıldı. Bu meblağ 2016 yılında 60 milyar Türk Lirası idi.

2017 bütçesinden Bağ- Kur prim desteği için 1,5 milyar Türk Lirası, Ar- Ge ve inovasyon için 5,8 milyar Türk Lirası, KOBİ’lere destek içinse 1,1 milyar Türk Lirası kaynak ayrıldı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.