Ana SayfaEkonomi9 Akaryakıt Şirketine EPDK’dan Ceza Yağdı!

9 Akaryakıt Şirketine EPDK’dan Ceza Yağdı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), piyasayı yoğun şekilde denetlemeye devam ediyor. Gerek kendi denetimlerinde tespit ettiği eksikliklere binaen, gerekse vatandaştan gelen ihbarlar üzerine EPDK akaryakıt şirketlerine mali ve idari yaptırımlar uyguluyor.

Resmi Gazete’nin bugün ki sayısında yayımlanan ilana göre EPDK; 9 akaryakıt şirketine toplamda 3 milyon 409 bin 205 Türk Lirası ceza kesti. Sorumluluklarını yerine getirmeyen, yahut ihmal ve kusurlu davranışlar sergileyen akaryakıt şirketleri bu durum tespit edildiğinde EPDK tarafından yaptırımlara tabi tutuluyor.

23 Şirketten de Yazı Bekleniyor!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapılan denetimlerde; LPG otogaz istasyonunda zorunlu mali sorumluluk sigortası yapmadığı tespit edilen akaryakıt istasyonlarına ceza kesildi. Ayrıca lisanssız dağıtım faaliyetinde bulunduğu tespit edilen akaryakıt firmalarına ve taahhüt ettiği madeni yağları üretmeyen akaryakıt şirketlerine de ceza kesildi.

EPDK tarafından yapılan denetlemelerde, araçların yakıt deposuna mineral yağ ve motorin karışımı lisanssız ürün verdikleri tespit edilen şirketler de cezadan kurtulamadı. Akaryakıt tankı içerisinde gizli düzenek bulundurarak hileli davranış sergileyen şirketler de mali yaptırımlardan payını aldı. Bahse konu işlemlerden birini yahut bir kaçını gerçekleştirdikleri tespit edilen 9 akaryakıt firmasına toplamda 3 milyon 409 bin 205 Türk Lirası tutarında idari para cezası tatbik edildi.

Bununla birlikte EPDK; 2016 yılı içerisinde yurt içi kaynak bilgilerini beyan etmediğini belirlediği 23 şirkete son uyarısını yaptı. Bahse konu 23 şirketin, EPDK tarafından tanınan 15 günlük zaman dilimi içerisinde beyanlarını Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na göndermemeleri halinde bu şirketler hakkında da yasal işlem başlatılacağı belirtildi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından yapılan denetimler vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanırken, kontrollerin daha da sıkılaştırılmasını isteyenler de çoğunlukta. Vatandaş akaryakıt istasyonlarında karşılaştığı olumsuzlukları EPDK’ya bildirme hakkına sahip.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.