Ana SayfaEkonomiÇetin Geçen Kış Balık Fiyatlarını Patlattı

Çetin Geçen Kış Balık Fiyatlarını Patlattı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kış aylarında sofralardan eksik olmayan hamsinin fiyatı yüzde 90 artış gösterdi. Geçen hafta itibari ile kilogramı 8 Türk Lirası olan hamsi, bu hafta 15 Türk Lirası olarak tezgahlarda yerini aldı.

Trabzon’da yerli hamsinin piyasada yerini alması ile birlikte hamsi tarihinin en yüksek fiyatlarından satılmaya başlandı. Kilogram fiyatı 15 Türk Lirası olan hamsinin kasası 170 Türk Lirası’ndan satılıyor. Bu kış Doğu Karadeniz’de istedikleri miktarda balık avlayamayan balıkçıların Gürcistan tarafına doğru balık avlamak umudu ile yola koyuldukları belirtildi.

Hamsinin Fiyatı 15 Liraya Kadar Tırmandı!

Trabzon halinde hamsinin kilosu 15 lira, tirsinin 11 lira, istavrit ve somonun 16 lira, çupra ve levreğin kilosu ise 30 lira civarında satıldığı belirtilmektedir. Görüşlerine başvurulan balıkçı Mehmet Can Örseloğlu, balık fiyatlarının değerinin üzerinde olduğunu söyleyerek yanlış avlanmadan dolayı balığın olmadığını dile getirdi.

Yetkililerin bilinçsiz avlanmaya karşı önlem almalarını isteyen Örseloğlu, eğer önlem alınmazsa birkaç yıl sonra bu kadar bile balık avlanamayacağını belirtti. Hamsinin çoğunlukla Sinop ve Zonguldak çevresinden avlandığını söyleyen balıkçı, orada hamsinin kalmadığını, Gürcistan tarafında da balık avlanamazsa sezonun biteceğini dile getirdi. “3 tarafımız deniz ama balık yok” diye isyan eden Mehmet Can Örseloğlu, balığın da neslinin tükenmek üzere olduğunu sözlerine ekledi.

Trabzon’un Moloz bölgesinde uzun yıllardan beri balıkçılık yapan bir başka balıkçı ise bu yıl palamudun çok çıktığını dile getirdi. Palamut çok olduğu için hamsi az olur diye düşündüklerini fakat hamsinin de bu yıl çok çıktığını söyleyen balıkçı, bu hafta hamsinin fiyatındaki artışın son dönemlerde hamsinin pek kendini göstermemesinden kaynaklandığını bildirdi. Palamudun bu yıl çok olması hamsiyi uzaklaştırdı diye konuşan balıkçı, son on yılın en büyük ve en çok palamudunun bu yıl çıktığını kaydetti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.