Ana SayfaEkonomiİller Bankası: Terör Mağduru İllere Destek Olacağız

İller Bankası: Terör Mağduru İllere Destek Olacağız

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Terörün açtığı yaraları sarmak için her geçen gün yapılan çalışmalara ek olarak İller Bankası (İLBANK) Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Demirtaş’ta açıklamada bulundu. Demirtaş, terörden temizlenen illerin mağduriyetinin giderilmesi için, illerin ihya ve inşasında kullanılmak üzere yaklaşık olarak 1 milyar liralık yatırım sağlandığını ve bu yatırım ile en kısa sürede bu illerin diğer illerin seviyesine getirileceğini söyledi.

Bu Destek Pek Çok Sektörü Etkiler

Terör ile yaşamak zorunda olan ancak son dönemlerde yapılan çalışmalar ile terörden temizlenen bölgeler için yapılan yatırım çalışmaların sadece yöre ve yöre halkı için önemli olmadığını söyleyen Demirtaş, yaşanan terör operasyonu sonrası pek çok sektörün olumsuz etkilendiğini ancak bu yatırım ile yeniden yapılanma olacağını ve ekonominin, inşaat sektörünün hareketleneceğini ve istihdam artışına neden olacağını söyledi. İLBANK olarak 2016 yılında kredi tahsislerini 10 milyar liraya çıkararak sektörün canlı tutulmasını sağladıklarını söyleyen Demirtaş, yapılan bu yenilenmenin her bölgede gerçekleşeceğini ve altyapı inşaatlarının baharda başlayacağını sözlerine ekledi.

Bölgede 35 Bin Yeni Konut İhtiyacı Var

Doğuda pek çok ilde inşaatların şimdiden başladığını belirten Demirtaş açıklamasında, “Yapılan araştırmalara göre göre bölgede 30 – 35 bin adet yeni konuta ihtiyaç olduğu görülüyor. Ayrıca hastaneler, kreşler okullarda yeniden yapılmalı. Biz kurum olarak donatı alanları için 10 – 15 milyar liralık kaynak kullandıracağız. Yeniden yapılanma için desteğimiz devam edecek.” dedi.

 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.