Ana SayfaEkonomiAltında Son Durum

Altında Son Durum

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yatırımcının yakın takibinde olan altın dalgalı seyrine devam ediyor. Piyasalardaki en ufak hareketlilikten etkilenen ve ani tepkiler veren altın bugün güne düşüş ile başladı. Özellikle çeyrek altın yatırımı yapan kişilerin beklediği seviyeye henüz gelmeyen altın 12 Ocak’ta gördüğü zirveden düşüşüne devam ediyor.

Haftaya Düşüşle Başladı

Geçtiğimiz haftaki dalgalanma ve açıklamalardan fazlası ile etkilenen altın geçen haftayı yüzde 0,4 yükseliş ile tamamlayıp 146,8 liraya yerleşmişti. Bugün alınan bilgilere göre ise saat 10:15 itibari ile geçtiğimiz haftaki kapanışın yüzde 0,3 altında bir hareket ile güne başladı ve 146,3 lira civarlarında işlem görmeye devam ediyor. Yatırımcıların peşinde olduğu çeyrek altın Kapalıçarşı’da 240 liradan satış görürken, Cumhuriyet altınının fiyatı ise 979 lirayı buldu.

Altının Ons Fiyatı

Geçtiğimiz hafta yatay seyirle devam eden altının ons fiyatı cuma günü 1,233 dolardan haftayı tamamlarken, bugün halen sakinliğini koruyarak yoluna devam ediyor. Yüzde 0,2 azalış yaşayan altının ons fiyatı şu dakikalarda 1,230 dolardan alıcılarını bekliyor.

Açıklamalar Gidişatı Etkiliyor

Yapılan açıklamalardan fazlası ile etkilenen altın geçen hafta ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamaları sonrasında verdiği tepki ile bunu ispatlamıştı. Donald Trump’ın küresel piyasalar hakkındaki açıklamalarından sonra FED Başkanı Janet Yellen’in 14 ve 15 Şubat’ta Kongre’de gerçekleştireceği konuşmalarının altını nasıl etkileyeceği merak konusu oluyor.

Altın hakkında değerlendirmelerde bulunan Analist İslam Memiş, altının ons fiyatında 1,228 doların destek konumunda, 1,238 doların ise direnç konumunda olduğunu söyledi. Gram altındaki durum hakkında yorum yapan Memiş, gram altında 145,7 seviyesinin destek olarak izleneceğini sözlerine ekledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.