Ana SayfaEkonomiEmeklilere Güzel Haber!

Emeklilere Güzel Haber!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Genel Sağlık Sigortası indirimleri konusunda çalışmalar devam ederken konu hakkında emeklilere de bir müjde verildi. 

Genel Sağlık Sigortası sağlık hizmetlerinden vatandaşların sorunsuz bir şekilde yararlanmaları için uygulanan bir sistem haline geldi. Sosyal güvencesi olmayan ve maddi durumu yetersiz olan vatandaşların sistemden yararlanmaları için çeşitli imkanlar tanınıyordu. Ancak sağlık hizmetlerinden yararlanmak için herkesin Genel Sağlık Sigortası primlerini eksiksiz bir şekilde ödemeleri ve sistem tarafından kabul edilmeleri gerekiyordu. Primler maddi duruma göre değişiklik gösterirken aylık en fazla prim ödeme miktarının 427 lira olduğu açıklanmıştı. Fazla prim ödememek için maddi durumu yetersiz olan kişilerin bu durumu kanıtlamak için gelir testine girmeleri istendi. 

Geçtiğimiz günlerde hükümet tarafından yapılan çalışmalara bir yenisi daha eklendi ve bunun üzerine adaleti sağlamak için Genel Sağlık Sigortası primlerinin düşürülmesi ve vatandaşların durumdan olumsuz etkilenmelerini engellemek için tek fiyat uygulamasına geçilmesine karar verildi. Genel Sağlık Sigortası borçlarının 3.7 milyon genç için hükümet tarafından silinmesinin ardından primler düştü. Daha önce gelir seviyesine göre değişen primlerde 53 liralık sabit bir ödeme kotası getirildi. 

Artık sistem sayesinde gelir testine girmeye gerek kalmadan bu rakam ödendiği zaman hizmetlerden yararlanabilecekler. Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yapmış olduğu açıklamalarda emeklileri sevindirecek haberler verdi. Prim ödemesini gerçekleştirmiş ancak yaşa takıldığı için emekli olmak adına yaşı bekleyen kişilerinde emekli olana kadar geçen süre zarfında bu sistemden yararlanmalarına izin verildi. Daha önceki durumlarda sağlık hizmetlerinden yararlanamadıkları için bekleme aşamasında sıkıntıların yaşandığı biliniyordu. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.