Ana SayfaEkonomiVergi İndirimi Kabul Edildi!

Vergi İndirimi Kabul Edildi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Gelir Vergisi ve bazı kanunlarda yapılan değişikliklerin kabul edilmesinin ardından vergilerde yapılacak yüzde 5 indirimde kabul edilmiş oldu. 

Gelir Vergisi Kanunu ve bazı kanunların üzerinde değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifinin ilk 4 maddesinin kabul edildiği açıklandı. Bu anlamda vergiye uyumlu vergi mükelleflerine vergi indirimi çalışmasının yeniden yapılandırılması ve düzenlenmesi için hükümet harekete geçti. Bu anlamda yapılan değişiklikler sonrasında vergi indirimlerinin yapılmasına karar verildi. Vergi indiriminin kabul edilmesi ile birlikte borcuna sadık olan mükelleflere çeşitli imkanlar tanınacak. 

Yapılan yeni düzenlemeler sonrasında ticari, zirai veya mesleki özellikleri göz önünde bulundurulduğu zaman gelir vergisi ödemek zorunda olanların haklarında bazı iyileştirmelere ve bazı kolaylıkların hayata geçirilmesine karar verildi. Yapılan incelemelerde vergi mükelleflerinin geçmişe yönelik borç tabloları mercek altına alınacak. Borçlarına sadık olup olmaları, nasıl bir sistem izledikleri, ödemelerini eksiksiz yapıp yapmadıkları gibi durumlar incelendikten ve olumlu şartların varlığının kabul edilmesinden sonra mükelleflere yapılacak olan ödemelerinde yüzde 5 vergi indiriminin getirilmesine karar verildi. Ancak bu konuda bir sınır getirildi. Her şartta indirim tutarının devletinde zor durumda kalmaması için 1 milyon liradan fazla olmamasına dikkat edilecek. 

Yapılması planlanan indirimin taahhüt edilen tarihten bu yana tam bir yıl içerisinde ödenecek olan borçlara uygulanması planlanıyor. Söz konusu indirim oranının aynı olduğu ancak alınan vergilerin miktarında kişiden kişiye değişiklik olduğu için indirimin hesaplanması gerektiğine karar verildi. Bunun üzerine hesaplanacak olan oranın ödemelerde düşürülmesine karar verildi. Eksik ödemeler, 1 yıl içerisinde yapılmamış ödemeler ve çeşitli sıkıntılar bu indirim kapsamında bulunmayacak. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.