Ana SayfaEkonomiİnşaat Sektöründe KDV Yüzde 1'e Çekildi

İnşaat Sektöründe KDV Yüzde 1’e Çekildi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bazı İnşaat Malzemelerinin KDV’si Yüzde 1 Oranına Çekildi

Maliye Bakanlığı yayımladığı kararla inşaat sektöründe kullanılan birçok kalemde indirime gitti. Yayımlanan tebliğ öncesinde yüzde 18 olarak uygulanan KDV oranı yüzde 1 oranına çekildi. Uzmanlar bu KDV indirimin ev fiyatlarını etkileyerek, fiyatların yüzde bir oranında düşeceğini ön görüyor.

EV FİYATLARI YÜZDE 1 İLE 1,5 ARASINDA DÜŞECEK!

Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğ uyarınca, 150 metre kareden küçük olan ve yeni inşa edilen konutların üretiminde kullanılan kombi, küvet ve mutfak dolabı gibi malzemelerin KDV oranı yüzde birlik seviyeye indirildi. Yine tebliğ uyarınca yeni üretilen ve ifade edilen şartlarda çalışmaları devam eden konutlarda; söz konusu malzemeleri yüzde 18 KDV ile alan üreticilere indirim sonrasındaki fark iade edilecek. Söz konusu KDV indiriminin yeni evlerin satış fiyatlarında yüzde 1-1,5 oranında indirim de beklentiler arasında bulunuyor.

Konut fiyatlarını olumlu yönde etkilemesi beklenen bu KDV indirimi sonrasında ev satışlarında artış bekleniyor. Sektörde hareketli günler yaşayacaklarını ifade eden konut üretici firmaları, çalışmalarına şimdiden hız verdi. 150 metrekare ve üzeri büyüklükte konut üretiminde KDV indirimi uygulanan malzemelerin kullanılması halinde ise, KDV oranı yüzde 18 olarak uygulanmaya devam edecek.

Maliye Bakanlığı konut üretiminde bazı kalemlere KDV indirimi kararı verirken, özel hastaneler içinde bazı kararlar verdi. Yayımlanan tebliğe göre, özel hastaneler hekimlerin ücretlerine artık yüzde 8 olarak KDV ödeyecek. Yüzde 8’lik KDV’yi ise özel hastaneye ek olarak hizmet veren hekimler ilgili bakanlığa ödeyecek. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.