Ana SayfaGündemVergide İndirim Almak Mümkün!

Vergide İndirim Almak Mümkün!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yıllık gelir vergisi tespit edildiği sırada bazı yöntemlerle birlikte indirim sağlamanın çeşitli yolları olduğu ünlü ekonomistler tarafından açıklanıyor.

Yıllık gelir vergisi yıllık kazanç ve varlıklar üzerinden beyan edilen gelirlere oranlara safi tutarları üzerinden vergilendirme işlemi yapılıyor. Beyan önemli bir durum olduğu için gelir beyanında bulunmadığı öğrenilen kişilere bu konuda ciddi vergi cezalarının kesildiği ve denetimlerin sıkılaştırıldığı açıklanmıştı. Başka bir deyişle anlatmak gerekirse safi kazanç gelire ulaşmak için yapılan giderlerin hasılat üzerinden indirilmesi sonucunda vergilendirme işlemi yapıldığı süreç içerisinde safi kazanç bulunabiliyor. 

2016 yılında yapılan açıklamalar, yıllık beyannamme ile bildirilecek olan gelir üzerinden yapılabilecek olan bazı indirimler belirlenmişti. Bu durumda vatandaşlar bazı hususlara dikkat ederek vergilendirme aşamasında bazı indirimlerden yararlanabilecekler. Bu süreç içerisinde ilk olarak indirimden yararlanılacak durum, beyan edilen gelirin yüzde 10’luk kısmının asgari ücretin yıllık tutarının aşılmaması üzere vergi ödemekle yükümlü olan mükellefin eşine ve çocuklarına ölüm, kaza, sakatlık, analık, doğum gibi imkanları sunan sigorta primleri ile BEs için ödenmiş olan katkı paylarından oluşuyor. Aynı durum eğitim harcamaları içinde geçerli olacak. 

Vergi indiriminden yararlanmak için genel ve özel bütçeleri bulunan kamu dairelerinin yanı sıra il özel idareleri, belediyeler ve kamu yararına çalışma yapan kurumlara yıllık toplamı ele alındığı zaman beyan edilen gelirin yüzde 5’lik kısmının geçmemesini gerektiren, makbuz karşılığında yapılan bağışlarında vergi indirimini beraberinde getirebileceği öğrenildi. Serbest meslek yapan ve basit usul için vergilendirilmiş olan engellilerinin gelirlerini beyan etmeleri halinde kendilerine engelli indirimi sağlanabilir. Bu şartlarda daha az vergi ödemek mümkündür. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.