Ana SayfaEkonomiCanikli: “Türkiye Ekonomik Gücünü Kanıtladı”

Canikli: “Türkiye Ekonomik Gücünü Kanıtladı”

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Canikli Ekonomik Göstergeleri Değerlendirdi

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli Türkiye’deki ve dünyadaki ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. Canikli’nin hedefinde uluslararası kredi derecelendirme kurumlarının Türkiye kararları vardı.

Canikli açıklamasında, Türkiye’nin tüm yaşananlara rağmen ekonomik alanda güçlü olduğuna vurgu yaptı.

Terör örgütü FETÖ’nün Türkiye planlarının ve kredi derecelendirme kuruluşlarının saldırıları karşısında Türkiye’nin hala ekonomik büyümeyi sürdürdüğünü ifade eden Canikli, “Tüm ülke bu saldırılara meydan okuyarak, ne kadar güçlü bir ülke olduğumuzu kanıtladı” dedi.

Kredi derecelendirme kuruluşlarının aldığı kararları değerlendiren Canikli, “Bu kuruluşların ellerinde artık Türkiye’ye atacak kurşunu bitti” şeklinde konuştu. 15 Temmuz darbe girişiminde başarılı olamayan terör örgütünün Türkiye’yi böyle yıkmaya çalıştığına da dikkat çekti. Yapılan tüm bu saldırıların Türkiye’nin gücünü kırma hedefli olduğunun altını çizen Nurettin Canikli, “Terör örgütü global güçlerden böyle destek alıyor” dedi.

KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞLARI BAŞARAMADI

Kredi derecelendirme kuruluşları amaçlarına ulaşamadı. Bu kuruluşlar Türkiye’de olumsuz bir ekonomiyi hedefledi. Avrupa Birliği komisyonunun ülkemizdeki bankacılık sektörü hakkında yaptığı açıklamayla birlikte, Türk lirası dolar karşısında değer kazanmaya başladı. Bunun hemen arkasından yapılan Fitch açıklaması sonrasında ise yeniden değer kaybetmeye başladı. Tüm bunlar planlı şekilde yapıldı.

MERKEZ BANKASI EKONOMİK SIKINTILARIN ARTMASINI ENGELEDİ

Bu süreçte Merkez Bankasının yürüttüğü politikalar, ekonomideki sorunların giderilmesine yardımcı oldu. Bu süreçte girişimciye kredi desteği verilerek, olumsuzlukların önü kapatıldı. Tüm bunlar Türk lirasındaki tahribatı durdurdu.

FED KARARI 15 MART 2017’DE AÇIKLANACAK

Ekonomik çevreler 15 Mart tarihinde açıklanacak FED kararına kilitlendi. Bu konu hakkında da konuşan Canikli, “ABD Merkez Bankası faizleri yükseltirse, doların değer kazanması muhtemel sonuç olacak. Karar ters yönde verilirse dolar değer kaybedecek” şeklinde konuştu.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.