Ana SayfaGündemKonut Alımında Bir İlk Geliyor!

Konut Alımında Bir İlk Geliyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Konut alımında hükümet tarafından yapılan düzenlemelerin ardından vatandaşın mağdur olmasını engelleyecek yeni bir düzenlemenin geldiği ifade edildi. 

Konut alımının artırılması, her ailenin bir ev sahibi olması ve emlak sektörünü harekete geçirmek adına bu konu hakkında önemli çalışmaların yapıldığı ifade edilmişti. Bu süreç içerisinde vatandaşların yaşamış oldukları bazı mağduriyetler gözlem altına alınmıştı. Bu mağduriyetlerin tamamen sıfırlanması adına yeni bir çalışmanın yapılması adeta zorunlu hale getirildi. Bu süreç içerisinde yapılan son düzenlemelere göre gayrimenkul sertifikası döneminin başlatılmasına karar verildi. 

TOKİ’nin ön ayak olmuş olduğu bu projenin bugün ilk kez hayata geçirileceği ve vatandaşların hizmetine sorunsuz bir şekilde sunulması planlanıyor. Bu konu hakkında tüm detayların görüşülmesi adına yapılacak olan toplantıya Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin de katılması bekleniyor. Yapılacak olan çalışma ile birlikte bir süredir üzerinde çalışma yapıldığı Park Mavera 3 projesinin tanıtımının da gerçekleştirilmesi bekleniyor. Bu projenin satışı gerçekleştirilirken uzun zamandır üzerinde çalışılan gayrimenkul sertifikası düzenlemesinin de böylece hayata geçirilmesi planlanıyor. 

Projenin yüzde 30’luk bir kısmının tam olarak gayrimenkul sertifikası yolu ile satılması beklenirken bu süreç içerisinde sistemin nasıl işleyeceği ve nasıl kullanabileceği yönünde bazı bilgilerin Resmi Gazetede yayınlandığı ve hayata geçirildiği açıklandı. İnşaat tamamlanma raporlarının artık yapı denetim kurumları tarafından hazırlanması bekleniyor. Hazırlanan raporların inşaat ilerleme raporları ile birlikte hayata geçirilmesi planlanırken bu süreç içerisinde inşaatın tamamlanma yüzdesi de göz önünde bulundurularak müteahhide verilmesine karar verildi. Bu durumda herhangi bir sebepten dolayı projenin yarım kalması engellenecek. Bu durum aynı zamanda vatandaşların mağdur olmasını da engelleyeceği için oldukça önemli olarak ifade edilebilir. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.