Ana SayfaEkonomiBankacılık Sektörü Kredi Hacmini Arttırdı

Bankacılık Sektörü Kredi Hacmini Arttırdı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

BDDK Haftalık Bülteni Yayımladı

Sektörün kredi hacmini 24 milyar 444 milyon lira arttırdığı öğrenildi. Buna göre bankacılık sektörünün kredi hacmi 1 trilyon 825 milyar 906 milyon TL’ye kadar çıktı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından haftada bir yayımlanan bültende gelişmeler hakkında detaylı bilgiler verildi.

Sektör söz konusu dönemde mali kesime toplam 49,353 milyarlık kredi verdi. Mali kesin dışındaki kredi miktarı ise 1 trilyon 683 milyar 113 milyon TL olarak kaydedildi.

BDDK tarafından yayımlanan bültende sektörde faaliyet gösteren bankalar söz konusu haftada 23,289 milyar TL’lik mevduat artışı kaydetti. Toplam mevduat tutarı ise bir trilyon 592 milyarı aştı. Buda yüzde bir buçuk oranında yükselmeye denk geldi.

TÜKETİCİ KREDİLERİ 714 LİRALIK ARTIŞ YAŞADI

Bankacılık sektörü söz konusu haftada tüketici kredilerinde de artışa sahne oldu. Tüketici kredileri ifade edilen hafta itibariyle 714 milyon liralık artış yaşadı. Toplamı ise 344,992 milyar TL oldu.

Tüketici kredilerinin en fazla kısmını konut kredileri oluşturdu. Konut kredileri 168,742 milyon lira, taşıt kredileri 6,561 milyar lira olarak kayda geçti. İhtiyaç kredisindeki durum ise 169,689 milyar lira olarak yerini aldı.

Sonu 3 Mart ile biten hafta itibariyle taksitli ticari kredi miktarı arttı. Artış yüzde bir buçuk seviyesinde gerçekleşti. Son durumda taksitli ticari krediler 229,109 milyar lirayı buldu. Kredi kartı tüketicilerinden bankaların alacağı miktar ise 82,338 milyar lira olarak açıklandı.

Kredi kartlarından alacaklı bankaların taksitli alacak tutarı 38,185 milyar lira olarak kaydedilirken, taksitsiz tutar 44,152 milyar lira seviyesinde hayata geçti.

BDDK geçen hafta ile bir önceki haftayı kıyasladığında, takipte olan alacakların yaklaşık yüzde beş oranında arttığını belirledi. Buna göre alacak tutarı 13,445 milyar lira olarak bildirildi.

Söz konusu hafta itibariyle bankacılık sektörünün öz kaynakları 174 milyon liralık artış kaydetti. Son rakamla birlikte öz kaynak miktarı 356,110 milyar lira seviyesine çıkmış oldu. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.