Ana SayfaGündemÇalışanlara Müjde! Artık İzin Sürelerini Uzatabilecekler!

Çalışanlara Müjde! Artık İzin Sürelerini Uzatabilecekler!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Torba Yasanın kabul edilmesi ile birlikte çalışanlara yıllık izin müjdesinin verildiği açıklandı. Artık çalışanlar izin sürelerini uzatabilecekler. 

Çalışanların çalışma hayatları içerisinde kullanabilecekleri en önemli haklarından birisi izin konusu olarak ifade edilmektedir. Bu süreç içerisinde yapılan çeşitli düzenlemelerin ardından artık çalışanların izinlerini istedikleri gibi kullanma hakkına sahip oldukları açıklandı. Torba yasanın mecliste kabul edilmesinin ardından çalışanlar için yapılan yeni düzenlemeler ve verilen yeni haklarda hayata geçirilmeye başlandı. Bu süreç içerisinde artık çalışanların yıllık izin haklarını istedikleri sürelerde ve miktarlarda kullanmaları sağlanacak. 

Daha önceki dönemlerde çalışanların yıllık izinleri üçe bölünebiliyordu. Bununla birlikte izin sürelerinin 10 günden az olmamaları bekleniyordu. Ancak yeni sistemin hayata geçirilmesi ile birlikte artık izinler istenildiği şekilde istenilen parçaya kadar bölünebiliyor. İşverenin kararına bağlı olarak yıllık izin bir gün dahi kullanılabiliyor. Bu durum genellikle tatilleri uzatmak isteyen kişiler için avantajlı bir çalışma planı olarak değerlendiriliyor. Düşünüldüğü zaman artık resmi tatillerde ya da bayram tatillerinde bir günlük süre için tatili yarıda kesmek tarih oluyor. Çalışan bir günlük alabileceği yıllık izin ile birlikte tatilini yarıda kesmeden uzatma imkanına sahip olacak. 

Yeni yasa ile birlikte 1 yılını doldurduktan sonra işçilerin izin hakkını elde edebildikleri durumun eski sisteme göre devam ettiği açıklandı. Bu sürecin ardından kıdemlerine göre çalışanlara izin hakları kademeli olarak belirleniyor. Daha önceki dönemlerde işverenlerin yasalara aykırı olarak izin kullandırdıkları tespit edildiği için bazı cezalar ödedikleri anlaşılmıştı. Yeni sistemin hayata geçirilmesi ile birlikte artık işverenler ceza ödemekten kurtulacaklar. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.