Ana SayfaEkonomiTarımda İstihdam Rekoru!

Tarımda İstihdam Rekoru!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülke genelinde başlatılan istihdam seferberliği çalışmalarının her alanda devam ettiği ve tarım alanındaki istihdam çalışmalarının da çok güzel ilerlediğini belirten Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ocak ayının tarım faaliyetleri açısından çok durgun bir dönem olduğunu hatta bu ayda tarım faaliyetlerinin dibe vurduğunu ancak bu ayda bile istihdam konusunda çok önemli gelişmelerin yaşandığını söyledi. Ocak ayında 26 milyon 672 olan istihdam sayısının 14 milyon 775 bininin hizmetler alanında olduğunu, 5 milyon 274 bininin sanayi alanında olduğunu, 1 milyon 731 bininin inşaat sektöründe olduğunu belirten Bayraktar, tarım alanındaki istihdam sayısının ise 4 milyon 893 bin olduğunu söyledi. Bu rakamın tarım alanında çok önemli olduğunu belirten Bayraktar, en ölü sezon olarak geçen ayda yaşanan istihdam rakamının çok sevindirici olduğunu sözlerine ekledi.

Tarım İstihdam Kapısı

Tarımın Türkiye için çok önemli bir konumun olduğunu belirten Bayraktar, ocak ayında gerçekleşen 4,9 milyon istihdamın tarımın Türkiye’de bir istihdam kapısı olduğunu gösterdiğini, ülkemizde tarımın halen istihdamın 5’te 1’ini karşıladığını söyledi. Tarımın ilgili diğer sektörler göz önünde bulundurulduğunda istihdamın 4’te 1’ini karşıladığını belirten Bayraktar, tarım alanlarının ülke için çok önemli bir konuma sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Normalde Marttan Sonra Yoğunlaşır

Normal şartlarda tarımda istihdamın her yıl mart ayının ikinci yarısından sonra yoğunlaştığını artış gösterdiğini ve hasadın ardından azalmaya başladığını belirten Bayraktar, ocak – ve şubat aylarının normalde en düşük düzeyin yaşandığı aylar olduğunu ancak bu yıl ocak ayında tarımın kadınlardaki işsizlik oranını 4,2 puan düşürdüğünü, erkeklerde ise 1,5 puan düşürdüğünü söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.