Ana SayfaEkonomiKronik Hastaya Devlet Eli Uzanıyor!

Kronik Hastaya Devlet Eli Uzanıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Sosyal güvencesi olmayan verem hastaları için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan yardım eli uzanıyor. Son aylarda yapılan reform ve teşviklerin vatandaşların üzerinde olumlu etkililerinin görülmesinin ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kronik hastalar için adım atmaya karar verdi. Yetkililerle yaptığı açıklamaya göre bakanlık sosyal güvencesi olmayan verem hastalarının evde bakım ve beslenme masraflarının karşılanması için atağa geçti. Bakanlık hastalara yardımcıda bulunmak için aylık 1000 liraya kadar ödeme gerçekleştirecek. Yetkililer ödenecek miktarın hastanın durumuna göre belirleneceğini, üst limitin 1000 lira olduğunu söyledi.

Kronik Hastalara Yardım

Konu hakkında açıklama yapan yetkililer, sosyal güvencesi olmayan hastaların mağduriyetinin ortadan kaldırılması için bu projenin gündeme geldiğini belirtti. Aile Bakanlığı’nın ilk olarak verem hastaları için ödeme yapacağını belirten yetkililer, ilerleyen zamanda farklı kronik hastalıkların da bu kapsama dahil edilebileceğini, hastaların evde bakım ve beslenme masraflarının karşılanmasının önemli olduğunu, hasta yakınlarının yapılan bu yardım sayesinde rahat bir nefes almış olacağını söyledi.

Önümüzdeki Aylarda Ödeme Başlayacak

İlk başta verem hastalarına ödeme yapılacağının altını çizen yetkililer, kanser hastaları için de benzer bir çalışmanın gündeme geleceğini, nadir hastalığı olan kişilerin de bir süre sonra bu kapsama alınmasının söz konusu olduğunu belirtti. Ödemelerin önümüzdeki aylarda başlayacağını duyuran yetkililer, verem hastalarına yapılacak sosyal yardım için, hastadan bir hesap numarası isteneceğini, ödemelerin banka hesabı üzerinden gerçekleşeceğinin altını çizdi. Önümüzdeki aylarda uygulanmaya başlayacak projenin yakın zamanda diğer hastaları da kapsaması bekleniyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.