Ana SayfaGündemAlışveriş Poşetlerinin Ne Zaman Ücretli Olacağı Açıklandı!

Alışveriş Poşetlerinin Ne Zaman Ücretli Olacağı Açıklandı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

PAGEV, plastik alışveriş poşetlerinin ne zaman ücretli olacağı konusunda bilgilendirmede bulundu.

PAGEV tarafından yapılan açıklamada poşetlerin ücretli olacağı tarihin 1 Ocak 2019 olduğu açıklandı. Poşetler o tarihten başlamak üzere marketlerde ücret karşılığında satılacak.

TESK Başkanı 1 Ocak 2018 Demişti

Kısa adı TESK olan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu’nun Başkanı Bendevi Palandöken, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapmış ve Atık Yönetmeliği dahilinde plastik poşetlerin 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren mağazalarda ve marketlerde ücretli olarak satılmaya başlayacağını bildirmişti. Anca PAGEV’den gelen açıklama bu tarihin 1 Ocak 2019 tarihi olduğu şeklinde oldu.

Tüketimin Önlenmesi Amaçlanıyor

Yönetmelik taslağı çerçevesinde süren çalışmalardaki amacın aşırı plastik poşet tüketiminin önüne geçilmesi, poşetlerin tüketici tarafından doğru kullanılmasının sağlanması olduğunun da bildirildiği PAGEV’in açıklamasında yönetmeliğin son halinin tüketicilere külfet oluşturmaması için kısa adı TPF olan Türkiye Perakendeciler Federasyonu ile ortak hareket etme kararının alındığı da belirtildi.

O Kalınlıktan Az ve Çok olanlar Ücretsiz

PAGEV’in açıklamasında bir süre önce TPF tarafından basına bildirilen plastik poşetlerin yasaklanacağı ile ilgili haberin kamuoyunu yanılttığı, aslının plastik poşet kullanımında bilinçlenmek ve tüketimin azaltılması amacıyla yapılacak olan mevzuat değişikliği olduğu, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren 15 mikron iğle 50 mikron arasındaki kalınlıkta olan alışveriş poşetlerinin marketlerde ve mağazalarda tüketiciye satılmak üzere bulundurulacağına değinildi.

15 – 50 mikrondan az ve daha fazla kalınlığa sahip poşetler ise tüketicilere ücretsiz olarak verilecek. Yönetmelikte yapılan yeni düzenlemeler ile Türkiye’deki plastik alışverişi kullanımının azaltılması ve bu konuda tüketicinin bilinçlenmesi amaçlanıyor. Yönetmelik Avrupa Birliği ile uyumlu bir hale getirilmeye çalışılıyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.