Ana SayfaGündemABD’li Finans Devlerinden Türk Lirası ve Merkez Bankası Değerlendirmesi!

ABD’li Finans Devlerinden Türk Lirası ve Merkez Bankası Değerlendirmesi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Goldman Sachs ve Nomura tarafından Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın aldığı faiz kararı hakkında açıklama yapıldı.

Amerika’nın büyük yatırım bankalarından olan Goldman Sachs ve yine ABD’de finansal hizmetler veren finansal kuruluşlardan olan Nomura, TCMB Para Politikası Kurulu toplantısının ardından yaptığı faizlerde değişiklik yapmama kararının Türk Lirası’nı baskı altında tutabileceğini açıkladı.

TCMB Faizlerde Değişiklik Yapmayacağını Açıkladı

Kısa adı Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, ekim ayı ile ilgili Para Politikası Kurulu’nun yaptığı toplantıda politika faizinde, GLP olarak bilinen Genç Likidite Penceresi ve koridorun üst ve alt bantları faizlerinde değişiklik yapmadı. PPK, toplantıdan sonra faizlerde değişiklik yapmazken, yapılan açıklamada Merkez Bankası tarafından uygulanan sıkı para politikalarının sürdürülmesinde kararlı olunduğu bildirilmişti.

Merkez Bankası’nın faiz kararı ile değerlendirmede bulunan Goldman Sachs ve Nomura analistleri Türk Lirası’nın bu karardan dolayı baskı altına girebileceğini ve bunun bir risk olduğuna dikkat çekti.

Goldman Sachs’ın Açıklaması            

Goldman Sachs tarafından yapılan açıklamada Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın aldığı bu kararın, daha önceki kararlara göre şahin görünümünde olduğu, TCMB’nin toplantıdan sonra yaptığı açıklamada uygulanan para politikasının hangi şartlar altında sıklaşacağı ile lgili bilgilere yer verilmediği, bunun da para politikasının sıkılaşması için yeteri alanın olup olmadığı konusunun sorgulanmasına açık bir durum olduğu, alınan bu kararın Türk Lirası üzerinde baskı uygulamasının yüksek ihtimal olduğu, Merkez Bankası’nın 2017 yılının geri kalanında ve 2018 yılında mevcut faiz oranlarının değişmeyeceğinin tahmin edildiği, enflasyon oranlarının düşmesinin beklendiği, oranlarda düşüş görüldükçe para politikalarında yavaş bir gevşeme olacağı, ortalama fon maliyetlerinin de bu noktada düşürüleceği bildirildi.

Nomura’nın Açıklaması

Nomura tarafından yapılan açıklamada ise Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın piyasalardaki cari duruşun uzun süre değişmemesi için ayarlamalar yaptığı, son dönemlerde Türkiye’de yaşanan negatif ekonomik gelişmelerle başa çıkma yolunun para politikasını sıkılaştırmak olduğu, bu durumunda da Türk Lirası üzerinde baskı oluşturabileceğini düşündükleri ifadelerine yer verildi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.