Ana SayfaGündemİkinci El Araç Sektöründe Dev Yenilik! Artık PTT’den Takip Yapılacak!

İkinci El Araç Sektöründe Dev Yenilik! Artık PTT’den Takip Yapılacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bütçesi sıfır kilometre araç satın almaya yetmediği için ikinci el araç satın almayı tercih eden, bu alışveriş esnasında da kilometre, muayene, ayıplı olması gibi sebepler ile çekinen vatandaşlara hükümetten müjde geldi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile PTT arasında yeni bir bilgi paylaşımı protokolü imzalandı. İmzalanan bu protokol sonrasında artık muayene esnasında ölçülen araçların kaç kilometrede oldukları bilgisi bilgisayar sistemine de kaydedilecek. Kaydedilecek olan bu veriler PTT ile de paylaşılıp, ikinci el araç alışverişi esnasında başvurulmasına ortam yaratılacak.

Cep Telefonundan Takip Yapılabilecek!

Ulaştırma Bakanlığı ile PTT arasında imzalanan protokol sonrasında, ikinci el araç satın alımı aşamasında vatandaşlar; HGS Android, HGS IOS ve PTTBank Mobil uygulamalarını cep telefonlarına indirerek, satın alacakları araçların plaka bilgisi üzerinden hem muayene bilgilerini, hem de kilometresini tespit edebilecekler.

Ulaştırma Bakanlığı’nın PTT ile bu verileri paylaşması sonrasında, her vatandaş plaka ya da şase numarasının girişini yaparak 5 Türk Lirası gibi bir bedel karşılığında araca ait tüm bilgilere erişebilecekler. PTTBank müşterisi olmayan vatandaşlar da, bu bilgiler için HGS uygulamasını kullanabilecekler.

Tramer Kaydıyla Hasar Sorgusu Mümkün!

Konu hakkında görüşlerini bildiren Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Sekreteri Niyazi Berktaş, yaptığı açıklamada ikinci el otomobil satışlarındaki en büyük mağduriyetlerden bir tanesinin araçların kilometrelerinin sıfırlanması sonucunda yaşandığını belirtti. Her geçen gün bu konu ile alakalı yapılan şikâyetlerin sayısında önemli bir artış olduğunu ifade eden Berktaş, ikinci el araç satın alım aşamasında aynı zamanda tramer sorgusu yaptırarak da aracın sahip olduğu bir hasar olup olmadığı konusunda hasar kaydının tespit edilebileceğini belirtti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.