Ana SayfaGündemKamu Bankalarında Konut Kredisi Faiz Oranları Güncelleniyor!

Kamu Bankalarında Konut Kredisi Faiz Oranları Güncelleniyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Konut kredisi faiz oranları 2021 kamu bankalarında indirilmeye uğramıştı. Merkez Bankası’ndan belirlenen 200 baz puan ile faize uğrayan politika faizi %16’ya kadar indirgenmişti.

Bir süredir konut kredisi faiz indirimiyle yükseliş trendine giren konut fiyatları, gayrimenkul sektörünü etkilerken ev almak isteyen kişiler de kredi faiz oranlarına odaklandı.

Konut kredisi faiz oranlarından yapılan hesaplamalara göre işlemlerde 3 kamu bankasının da faiz oranlarını indirmesi üzerine tekrar gündeme gelen faizler ev almak isteyenlerin odak noktası oldu. Kamu bankalarında konut kredisi faiz oranları Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank tarafından birlikte alınan karar içerisinde yapılan açıklamalar da gündemdeydi. Açıklamalar üzerine 1 milyon TL altı tutarlarda yüzde 1,29, 1 milyon TL olarak uygulanmaya alınmıştı.

Kamu Bankalarında Konut Kredisi Faizleri Ne Kadar Oldu?

Kamu Bankalarında Konut Kredisi Faizleri Ne Kadar Oldu?
Kamu Bankalarında Konut Kredisi Faizleri Ne Kadar Oldu?

26 Ekim tarihinde geçerli olan faiz oranlarının hesaplanması üzerine konut kredilerinde yeni bir tarifeye geçildi. Konut kredileri bu sefer 1 milyon TL altından %1,29 olurken 1 milyon üzerinde de &1,34 faiz oranı ile uygulama yapılacak.

1 milyon lira ile 120 ay vade tanınan konut kredisinde aylık geri ödemelerde yapılacak taksit miktarı 17 bin 346 lira, toplamda geri ödenecek tutar da 2 milyon 81 bin 571 lira olacaktır. Kredi faizlerinde yüzdeler 1,34’e indiğinde de aylık taksit ödemeleri 16 bin 818 lira olurken geri ödenmesi gereken toplam tutar ise 2 milyon 18 bin 160 liraya gerileyecek. Aylık kredide 528 liralık bir düşüş olacak.

Fark 35 Bin 880 Lira

Fark 35 Bin 880 Lira
Fark 35 Bin 880 Lira

500 bin lira krediler üzerinden 120 ay vade ile çekim yapıldığında eski faizler %1.37 ile 1.37 ile aylık ödemesi 8513 lira, toplam ödemesi de 1 milyon 21 bin 560 lira oluyordu.

Yeni düzenlemeler ile yukarıda verilen örnek ile aynı şekilde kredi kullanılırsa değişiklik gösterecektir. Aylık ödeme 8214 liraya düşerken toplam ödemelerde de 985 bin 680 lira olacaktır. Yani 120 aylık kredide aradaki fark 35 bin 880 lira oluyor.

Bu sefer ise bankaların verdiği krediler üzerinden görülen ortalama faizler konut kredilerinde 30 Temmuz tarihinde yüzde 17,94 oran belirlenmiş olacaktır. 27 Ağustos tarihinde yüzde 17,80, 24 Eylül’de yüzde 17.91, 1 Ekim’de yüzde 17.83, 8 Ekim tarihinde yüzde 17.89 ve 15 Ekim tarihinde de yüzde 17.90 olan bu oranlar üç kamu bankası tarafından yapılan indirimin etkilerine gelecek hafta içerisinde karşılaşılacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.