Ana SayfaEkonomiTOKİ Sosyal Konut Fırsatçılarına İzin Vermeyecek

TOKİ Sosyal Konut Fırsatçılarına İzin Vermeyecek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

TOKİ, bilindiği üzere ev sahibi olamayanların başvurduğu ve imkanı yetmeyen kişilerin başını sokabilecekleri konutların inşaasını sağlayan bir kuruluştur.

TOKİ Başkanı Ergün Turan açıklamalarında toplu konut satımlarında, sosyal konutlardan kar edilmediğini  belirtiyor. TOKİ konutlarına sosyal konut bağlamında konut sayısının 3 veya 5 katı aralığında taleplerin olduğu ve bu taleplerin büyük bir kısmının kar veya yatırım amaçlı olduğunu dile getiriliyor.

3+1’lik bir dairenin 150 bin liraya karsız olarak satılmasına karşın kurada adı çıkanların hızlı bir şekilde 250 bin TL’ye bu konutun satışını gerçekleştirdiği belirtiliyor. Bunun sosyal konut projesi kapsamında olmadığını bunun bir fırsatçılık olarak nitelendirildiği de dile getirilenler arasında yer alıyor.

TOKİ konutlarının sosyal konut kapsamında asıl amacının ev sahibi olamayan vatandaşların ev sahibi olmasını sağlamak olması da belirtilenler arasında yer almaktadır.

Yapılan konut projelerinde, Konya’da kalan 52 konut için 5 bine yakın müracaat, Sivas’taki 300 küsür konut için 12 bine yakın müracaat, Erzurumda ise yine konulan konut sayısının 3 katına kadar bir talep görüldüğü verilen bilgiler arasında yer alıyor. Bu taleplerin büyük bir çoğunluğu ise sosyal konut fırsatçıları tarafından gerçekleştiriliyor.

TOKİ sosyal konut fırsatçılarına izin vermeyecek. Sosyal konutlardan kar edilmediğini sürekli vurgulayan TOKİ Başkanı, sosyal konutun uygun fiyatlarda alınıp vatandaşa yüksek fiyatlarda satışının sosyal konut kapsamına girmediğini de açıklıyor. Sosyal konut fırsatçılarına ilişkin farklı çalışmalar da yürütülmeye devam edildiği vurgulanıyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.