Ana SayfaGündemBakan Bilgin’den EYT için Yeni Açıklama: Tüm Haklarını Toplu Alabilecekler!

Bakan Bilgin’den EYT için Yeni Açıklama: Tüm Haklarını Toplu Alabilecekler!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT’liler için yeni bir açıklamada bulundu. Canlı yayında açıklama yapan Bilgin Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın tüm haklarını toplu olarak alacaklarını söyledi.

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katılmış olduğu bir canlı yayın programında Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hakkında açıklamada bulundu. Açıklamasında Vedat Bilgin, bu kanundan faydalanan emeklilerin tüm haklarını toplu olarak alabileceğini söyledi.

Bakan Bilgin: EYT’liler Haklarını Toplu Alacak

Bakan Bilgin: EYT’liler Haklarını Toplu Alacak
Bakan Bilgin: EYT’liler Haklarını Toplu Alacak

Bakan Bilgin, kendisine yöneltilen EYT kanunu kapsamında emekli maaşı bağlanma süresiyle alakalı soru üzerine, yaklaşık olarak 1 milyon 700 bin başvurunun yapıldığını, neredeyse 3 aydır SGK personellerinin yoğun bir mesai harcadığını anlattı. Maaş bağlanma sürecinin devam ettiğini söyleyen Bilgin, mayıs ayı sonuna kadar bu sürecin tamamlanacağı tahmininde bulunduğunu belirtti.

Bakan bilgin açıklamalarında çok az bir zamanın kaldığını, bu hafta tamamlanmasa bile maksimum 10-15 gün kadar uzayabileceğini söyledi. Bu süreçte kimsenin endişesinin olmaması gerektiğini, herkesin bütün haklarını toplu bir şekilde alacağını da ekledi. Yalnızca eksik işlemleri olan hak sahiplerinin olduğunu, onların dosyalarının da tamamlanıyor olduğunu ve bir sorun olmadığını da belirtti.

Memur Maaşları En Düşük 22 bin TL Olacak

Bakan Bilgin ayrıca kendisine yöneltilen asgari ücret zammı konusuna da değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuyla alakalı sözlerini hatırlatan Bakan Bilgin, Erdoğan’ın katkısıyla asgari ücretin belli bir düzeye ulaştığını, temmuz ayında da benzer bir sürecin yaşanacağını söyledi. Memur maaşlarıyla alakalı olarak da söylemlerinin açık olduğunu, en düşük memur maaşının 22 bin TL seviyesine çıkarılacağını ekledi.

Çalışma hayatında Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve 3600 ek gösterge gibi pek çok farklı çalışmaların tamamlandığından da bahseden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, son kapatılan dosyanın geçici işçiler dosyası olduğunu dile getirdi. Bu dosyayı meclise taşıdıklarını, bunların birçoğunun mecliste çözüleceğini, hazırlık ve teknik çalışmaların mecliste yürütüldüğünü söyledi. Dolayısıyla kendi önünde yalnızca taşeron işçiler dosyanın kaldığını da açıklamalarına ekledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.