Ana SayfaEkonomiAraba Satın Almak Mı Kiralamak Mı Daha Avantajlı?

Araba Satın Almak Mı Kiralamak Mı Daha Avantajlı?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Araba Satın Almak Mı Kiralamak Mı Daha Avantajlı?

Günümüzde araba kavramı lüksün çok dışında, tam aksine tam olarak bir ihtiyaç. Nerede yaşıyor olursanız olun, ister küçük bir kasabada isterseniz de büyük bir kentte yaşıyor olun, yaşadığımız dönem itibarıyla herkesin kendine göre bir araç sahibi olma ihtiyacı doğmakta. Hele hele de büyük bir metropol de yaşıyorsanız, toplu taşıma araçlarıyla iş yönetimi ve takibi düşünülemez halde. Ancak otomobil fiyatları bu kadar artmışken herkesin aklına tek bir soru geliyor! O da Araba Satın Almak Mı Kiralamak Mı Daha Avantajlı?

Araba Artık Lüks Değil!

İnsanların genellikle gençlik yıllarından itibaren hayallerini süsleyen araba alma rüyası kimi şartlarda gerçekleşir, kimi şartlardaysa hayal olarak kalır. Eskiden birazda lüks kapsamına giren, fakat günümüzde pekte öyle sayılmayan oto kiralama sektörü günümüzde oldukça gelişti ve yaygınlaştı. Buna bağlı olarak arz-talep sistemine de bağlı olarak araç kiralama şirketleri sayılarını oldukça arttırdı. Daha önceleri çok başvurmadığımız, ancak şehir değiştirmek, seyahat etmek gibi zamanlarda aklımıza gelen araç kiralama işlemi, bu günlerde sağladığı türlü avantajlar sayesinde oldukça talep edilmekte. Yanı sıra özel günlerde (sevgililer günü, düğün, nikah, nişan, doğum günü, vip konukların taşınması) oldukça sıklıkla araç kiralanmakta.

Toplu Paranız Yoksa Otomobil Kiralayın!

Diyelim ki bir araç almak istiyoruz ve toplu paramız yok. Hemen başvuracağımız ilk adres neresi olabilir. Tabii ki bankanın yolunu tutup bir güzel kredi çekeriz. Krediyi çekmeye çekeriz fakat keşke bununla bitmiş olsa. Arabayı aldığımız andan itibaren başlar ardı arkası gelmeyen ilgili ödemeleri.  Motorlu taşıt vergisi, zorunlu trafik sigortası, kaskosu, lastik değişimi, periodik bakım-onarımı derken bütçemizden kredi taksitlerinin üzerine birde bu mükellefiyetler biner. Bu yüzden araba almak niyetini kuruyorsak eğer ve bir kenarda bunun için hazır birikmiş bir paramızda yoksa (ki büyük ihtimal yaşlanana kadar insanların çoğu bu kadar parayı bir türlü biriktiremez) şimdilik kredi yükünün altından kalkamayacaksak eğer ve bazı hayalleri de ertelemek istemiyorsak belki de araç kiralamayı düşünebiliriz.

Firmalar için İdeal

Bazen de ticaret yapan firmaların bir değil, birçok arabaya ihtiyacı olabilmektedir. Örneğin pazarlama sektöründe, dağıtım yapan firmalarda, çeşitli servislerde, genellikle isim yapmış büyük emlak şirketlerinde ve benzeri işlerde gerçek anlamda bir araç filosuna dahi ihtiyaç olabilir. Bu gibi durumlarda tek seferde bu denli oto alımının gerçekleştirilemeyeceği ortadadır. İşte bu gibi durumlarda oto kiralama şirketleri gerçek manada avantaj sağlar.

Araba Kiralamanın Avantajı Nedir?

Araç şirketlerinden oto kiraladığınız zaman şirket sizden peşinat istemeyecektir. Kullanım süresi uzun vadeli olduğunda fiyat daha uyguna düşer. Araba alımında olduğu gibi vergiler-kasko-bakım-onarım masrafları birden üzerinize bindirilmez. Zaten anlaştığınız ücretlendirme üzerinden aylara bölünmüş şekilde fiyata dahildir. Aracınızın tüm işlemlerini bakım-onarım dahil, şirket üstlenir. Yani sizi tamirhanelere ya da devlet dairelerine gidip kuyruk beklemek zorunda kalmazsınız. Başınıza bir kaza geldiğinde ödemeyi kasko yapar ve mağduriyet yaşamamanız adına, şirket tarafından size yedek bir araç sağlanır.

Şayet kredi çekerseniz masrafı KDV olarak kullanamazsınız ama oto kiralarsanız KDV indiriminden yararlanabilirsiniz. Yanı sıra yine kredi kullandığınız takdirde şirketinizin mali bilanço tutarına yansır ama oto kiraladığınızda, daha gelecek ayların oto aylık ücretleri ödenmediğinden, bilançonuza yansımaz ve borçlu kotanız açık kalır. Şirketlerin size sağladığı bu kolaylıklar sayesinde tamamen işinize odaklanır ve güçlü bir oto filosuna sahip olarak, ekibinizi dilediğiniz gibi yönetir, vakti nakit kavramına ulaştırırsınız.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.