Ana SayfaEkonomiEmeklilere Müjde: Banka Promosyonları Başbakan’ın Önünde!

Emeklilere Müjde: Banka Promosyonları Başbakan’ın Önünde!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Emeklilerin uzun zamandır heyecanla beklediği ancak bir türlü sonuçlanmayan “banka promosyonlarında” sona gelindi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yılan hikayesine dönen banka promosyonlar için bankalarla yapılan pazarlıkların sonuçlandığını ve çalışmanın Başbakan Binali Yıldırım’a sunulduğunu söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, önümüzdeki 1 aylık süre diliminde Başbakan Binali Yıldırım tarafından müjdeli haberin emeklilere duyurulacağını bildirdi. Bu haberle birlikte emeklilerin yeni yıla promosyonlarını alarak girmeleri bekleniyor.

Uzun Yıllardır Sonuçlanmıyordu!

Hükümet ve bankalar arasında uzun yıllardır promosyon pazarlıkları sürüyordu. Bu süreçte tam 3 bakan değişti. Söz konusu 3 bakan döneminde de bir türlü sonuçlandırılamayan pazarlıklar, özellikle bankaların “emekliler parasını hesapta tutmuyor” söylemleri nedeniyle bir çok kez çıkmaza girdi. 3 yıldır üst limitten başlayan pazarlıklar da bankaların tutumu nedeni ile yol almak çok zor oldu. Bütün emeklilere tek bir promosyon belirlenmesi fikri ile çıkılan yolda son gelinen noktada emeklilerin maaşına göre promosyon verilmesi kararlaştırıldığı kamuoyuna yansıdı.

Bahse konu promosyonların son noktada kademeli olarak verilmesi gerektiği kararlaştırıldı. Buna göre 500 Türk Lirası altında emekli, dul ve yetim aylığı alan vatandaşlarımız için 250 Türk Lirası, 500 Türk Lirası ile 1.000 Türk Lirası arasında emekli aylığı alan vatandaşların ise 350 Türk Lirası promosyon alacağı kamuoyuna yansıyan kulis bilgilerinden. 1.000 Türk Lirası ile 2.000 Türk Lirası arasında emekli aylığı alan vatandaşlarımız için 450 Türk Lirası ve 2.000 Türk Lirası üzerinde emekli aylığı alan vatandaşlarımız için ise 550 Türk Lirası promosyon ödemesi yapılması bekleniyor. 2017 yılı başında promosyon ödemelerinin yapılacağı belirtiliyor.

Söz konusu promosyonların tek seferde ve 3 yıllığına verileceği ve emeklinin promosyon parasını aldıktan sonra 3 yıl boyunca promosyon aldığı bankayı değiştiremeyeceği belirtiliyor. 3 yıllık süreç dolduktan sonra ise, emekli vatandaş istediği bankadan emekli aylığı alabilecektir. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.