Ana SayfaSağlıkHijyen İçin Köy Okulunda Terlikli Eğitim

Hijyen İçin Köy Okulunda Terlikli Eğitim

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Sivas ilinin Ulaş ilçesine bağlı Ekincioğlu köyündeki okulda, hijyen ve sağlıklı olması açısından öğrenciler derslere ev terliği ile katılıyor.

İlçe merkezinden 12 kilometre uzaklıkta bulunan köy okulunun tek öğretmeni Alparslan Karacalar… Köyün tek öğretmeni kış aylarında yağışlardan dolayı yollarda oluşan çamurların ayakkabılar ile sınıfa taşınmaması için önlem aldı. Öğrencilerin daha temiz bir ortamda eğitimlerine devam etmeleri için köy öğretmeni, sınıfın yer zeminini kendi imkanları ile kalın, parke görünümlü muşamba ile kapladı.

Hijyen İçin Terlikli Eğitim

Köy okulunun birleştirilmiş sınıfında bulunan 19 öğrencisi, evlerini andıran ve hijyen kurallarına özen gösterilen bir ortamda eğitim görüyor. Okul kapısında çıkardıkları ayakkabılarını raflarına yerleştiren öğrenciler, sınıfa ev terliklerini giyerek giriyor. Böylece yollarda ayakkabılarına bulaşan çamurlar sınıfa taşınmıyor.

Alparslan Karacalar, yaklaşık 1 yıl önce köyde eğitim vermeye başladığını, okulun bakımsız ve sınıf zemininde çocukların sağlığı açısından uygunsuz olduğu belirtti. Bu nedenle okul genel bakımını yaptıran Karacalar, sınıf zeminine de daha sağlıklı bir ortam oluşturmaya yardımcı kalın bir muşamba döşetti.

Okul yönetiminden de sorumlu olan Karacalar, öğrencilerin çamurlu bir ortamda ders görmelerini istemediği için sınıfa terlik ile girme uygulamasını başlattı. İlk yıl sadece sınıf zeminini düzelten Karacalar, daha sonra okul müdürü odası ve diğer yerleri de kalın muşamba ile kapladı. İlk bir hafta öğrencilerin zorlandıklarını fakat şimdi okulda da evdeki gibi temizliğe dikkat ettiklerinin altını çizdi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.