Ana SayfaEkonomiYeni Mezunlar İçin Bütçe Belli Oldu! 300 Bin Kişiye 5 Milyar TL

Yeni Mezunlar İçin Bütçe Belli Oldu! 300 Bin Kişiye 5 Milyar TL

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İşsizlik oranın 11,8 çıkması ile birlikte hükümet yetkilileri alarm konumuna geçti. Geçmiş yıllar ile kıyaslandığında kriz yılı olan 2009 yılından bile daha yüksek orana ulaşan işsizlik oranı acil planlama yoluna gidilmesini sağladı. Mevcut işsizlere ek olarak yeni mezunların da ekleneceği göz önünde bulundurularak işletmelere yeni mezunları işe aldığı taktirde devlet katkısı verilmesi konusunda çalışmalar başlatılıyor.

Toplam İşsiz Sayısı

Son bir yıllık dönemde talebe göre çok az istihdam oluşturulması işsizlik rakamının korkutucu seviyelere gelmesini sağladı. Yıl içerisinde işsizlik sayısında 500 bin artış olunca toplamda ülke genelinde işsiz kişi sayısı 3 milyon 647 bin kişiye ulaştı. İşsizlik oranında genç erkekler yüzde 17,9 rakamlarında iken genç kadınlarda ise bu oran yüzde 27,1 seviyelerinde görünüyor. Üniversitelerden yeni mezunların gelmesi ile bu rakam her geçen gün yükseliyor.

Yeni Mezun İşçiye Devlet Desteği Ne Kadar Olacak?

Ekonomideki daralma ile birlikte artan işsizlik rakamının düşürmek için gündemde olan konulardan biri de yeni mezunların işe alınması durumunda devlet desteğinin verilmesi. Konu hakkında açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, iş başı eğitim programları ile 300 bin kişiye istihdam planlandığını, iş veren tarafında bu uygulamanın da rağbet gördüğünü söyledi.

Müezzinoğlu, ‘’ Yapılan bu çalışma ile tam zamanlı iş başı eğitim programına katılanlara 11 ay boyunca 1404 lira net maaş ödenecek kişilerin GSS primi ve iş kazası, meslek hastalığı sigorta primleri İŞKUR tarafından ödenecek. İlk etaptaki 300 bin kişi için devletimiz 5 milyar lira bütçe ayırdı’’ dedi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.