Ana SayfaEkonomiKrediler Ödenmeye Başlıyor

Krediler Ödenmeye Başlıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ekonominin dalgalanmasından olumsuz etkilenen esnafın rahat bir nefes alması için verilen KOSGEB Sıfır Faizli 50 Bin Liralık krediye ülke genelinde 250 bin esnaf başvurmuş ancak sadece 15 bin esnaf almaya hak kazanmıştı. 19 Aralık 2016 tarihinde başvuru süreci biten kredinin ödemlerinin yakın zamanda yapılacağına dair açıklama yetkililer tarafından geldi.

230 Bin Esnafa İmkân Sağlanacak

Kredi ödemelerinin en kısa sürede yapılmasını beklediklerini açıklayan TESK Başkanı Bendevi Palandöken, zor dönemlerde esnafın ihtiyacı olan bu 50 bin liralık sıfır faizli krediden 230 bin esnafın daha faydalanacağını söyledi. Palandöken, ‘’ Esnafımız için bu kredi çok önemli, sicil affından sonra geri kalan 230 bin esnafımız da bu krediden yararlanabilecek. Kredinin sıfır faizli ve ilk yıl ödemesiz olması esnafa rahat bir nefes aldıracak. Böylelikle piyasalar da rahat bir nefes alacak’’ dedi.

2016 yılının oldukça zorlayıcı geçtiğini ve esnafın bu dönemde büyük yaralar aldığını söyleyen Palandöken, yaraların sarılması için bu krediye ihtiyaç olduğunu, esnafın böylelikle toparlanıp tekrardan işine sahip çıkabileceğini ve ülke ekonomisine de destek olmaya devam edeceğini söyledi. Kredi ödemesinin ilk 12 ay olmayıp sonrasında 36 ay vadeli olarak geri ödenecek olmasının da oldukça cazip olduğunu sözlerine ekleyen Palandöken, bu kredinin esnaf için kaçırılmaz bir fırsat olduğunu söyledi.

Kredi Garanti Fonu Desteği Gelecek

KOSGEB’in Kredi Garanti Fonu ile protokol imzalaması ile iş birliği oluşacağını ve teminat sorunu yaşayan esnafın Kredi Garanti Fonu’ndan destek alacağını söyleyen Palandöken, teminat sorunu yaşamayan esnafın ödemelerinin en kısa sürede yapılacağını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.