Ana SayfaEkonomiEsnaf İçin Müjdeli Haber Geldi

Esnaf İçin Müjdeli Haber Geldi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Esnafı yakından ilgilendiren vergi indiriminden sonra bir müjdeli haber daha geldi. Geçtiğimiz günlerde yapılan vergi indirimi düzenlemesinden sonra şimdide vergi affı düzenlemesi ise 750 bin küçük esnaf vergiden muaf tutulmuş olacak.

Bu yeni düzenleme kapsamında 25 Şubat tarihine kadar basit usulde beyanname veren esnafların 8 bin Türk Lirasına kadar geliri olanlarından vergi alınmayacak. Yapılan bu düzenleme 2017 yılı içerisinde uygulamaya konulacaktır. Bu doğrultuda bir esnafın 20 bin lira kazanç elde ettiğini varsayarsak bu kazancın 8 bin lirası vergilendirme dışında kalacak yani 8 bin liranın %15’lik kısmı olan 1200 liralık vergisinden muaf olmuş olacak. Bu uygulama ile devlet esnafa ciddi bir destekte bulunmuş olacak .

BORDRO VERGİSİNDEN VAZGEÇİYORUZ

Yetkililer 2008 yılından beri çalışanlara vergilerini peşin ödeme kolaylığı sağladıklarına dikkat çekerken “Normal şartlarda bir işçinin vergisi yüzde 15 olarak hesaplanıyordu. Bu düzenleme ile 2017 yılı itibarıyla bekar bir çalışanın asgari ücret üzerinden aldığı maaş bir yıl boyunca hesaplanıp vergisinin 2 bin 976 lira olduğu tespit edilmiştir. Yani her ay daha önceden aldığımız bordro vergisinden vazgeçmiş oluyoruz.” İfadesi ile uygulamanın detaylarını sayısal olarak açıklamış oldu.

AĞBAL’IN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMALARI

Maliye Bakanı Naci Ağbal konu ile ilgili ; bekar birinin bu yıl ödemesi gereken vergiden bin 600 lira daha az vergi ödeyeceğini evli eşi çalışmayan üç çocuklu birinin ise ödemesi gerekenden 2 bin 719 lira daha az vergi ödeyerek yüzde 91 gibi çok ciddi bir vergi muafiyeti olduğunu vurguladı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.