Ana SayfaEkonomiRusya'nın Teşvikleri Çiftçiye Kan Ağlatacak!

Rusya’nın Teşvikleri Çiftçiye Kan Ağlatacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Rusya‘nın dışa bağımlılıktan kurtulmak için veya daha doğru bir tabir ile dışa bağımlılığı azaltabilmek için yapmış olduğu tarım teşvikleri çiftçilerimizi zor durumda bırakacak gibi görünüyor.

Rusya Tarım Bakanlığı ve Rus Federal Gümrük Servisi‘nin yayınlamış oldukları rakamlar göz önünde bulundurulduğunda yerli tarım ürünlerinin pazar paylarında özellikle 2015 ve 2016 yıllarında önemli bir artış olduğu görülmektedir.

TÜRKİYE İHRACATTA KAN KAYBETTİ

2016 yılının kasım ayına kadar olan dönemdeki rakamlara bakıldığında domates ithalatının 2015 yılının aynı dönemine göre yüzde 30,7 oranında azaldığı, salatalık ithalatında ise yüzde 10,7′ lik bir azalma olduğu gözlemlenmiştir . Türkiye’den ithalatı yasaklı diğer ürünlerden lahananın ithalatı yüzde 49,1 azalarak 90 bin tona , soğanın ithalatı ise yüzde 41 gerileyerek 185 bin tona düştü.

Ülkemizden , Rusya ya gerçekleştirilen sebze ve meyve ihracatında 2015 yılından 875,4 milyon dolarlık bir gelir elde edilirken 2016 yılında bu rakam yüzde 62,1 lik bir düşüş ile 331,7 milyon dolar olarak tespit edildi.

YAPTIRIMLAR SON BULACAK MI?

ABD , Kanada , Türkiye ve bazı Avrupa Birliği üyesi ülkelerinin de aralarında bulunduğu bir çok ülkeden ithalatı yasaklanan meyve ve sebzenin birçok çeşidinin artık Rus pazarına girememesiyle ithal ürünlerin yerini Rusya‘nın yerli ürünleri doldurmaktadır. Bu durum karşısında Rus yetkililerden gelen açıklamalar yaptırımların kaldırılmasına sıcak bakmadıkları yönünde. Buna karşın bazı Rus uzmanlar tam aksini düşünerek yaptırımların kısa vadeli olduğunu halkın kaliteli ürünlere erişiminin engellenemeyeceği ve bunun bir strateji olduğu görüşünde.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.