Ana SayfaEkonomiTrump Konuştu Dolar Tırmandı!

Trump Konuştu Dolar Tırmandı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Küresel piyasaların tedirginlikle belediği konuşma sonunda gerçekleşti. ABD Başkanı Donald Trump, Fed Başkanı ve üyelerinin yapacağı konuşmanın doların üzerinde nasıl bir etki göstereceği merak konusuydu. Analistler Trump2ın konuşması ile doların harekete geçebileceğini ve ani yükselişler yaşanabileceği konusunda piyasalarda doları gözleyenleri uyarıyordu.

Dün Test Etmişti

Son birkaç gündür 3,57 civarlarında olan ve zaman zaman ufak iniş çıkışlar yaşayan dolar yatırımcıların ilgisini üzerine çekmeye başlamıştı. Trump’ın yaptığı açıklamalar sonrasında dolar hareketlenmeye başladı. Hafta başında 3,60 seviyelerini bulan dolar yapılan açıklamalardan son dün günü yüzde 0,83 değer kazancı ile tamamladı.

3,64’ü Gördü

Güne yükseliş ile başlayan ve saat 11:20 itibari ile de yüzde 0,1 değer kazancı yaşayan dolar şu saatlerde 3,6430 seviyesinden alıcıya ulaşıyor. Trump2ın konuşması sonrası yükselişe geçen ve değer kazanan doların yükselmeye devam edip etmeyeceği ise merak konusu oluyor.

Euro Düştü

Dolarda yaşanan bu yükselişin aksine Euro güne yüzde 0,38 oranında azalış ile başladı. Şu dakikalarda 3,8390 seviyesinden alıcıya ulaşan Euro’nun yanı sıra sterlin de yüzde 0,32 oranında düşüş yaşadı ve 4,5010 seviyelerinden işlem görüyor.

Fed Üyeleri Etkiledi

ABD Başkanı Donald Trump’ın kongredeki konuşmasında ekonomi politikaları hakkında herhangi bir açıklama yapmadığının altını çizen analistler, doların yükselmesinde Fed üyelerinin açıklamasının daha etkili olduğunu belirliyor. Eyaletlerdeki Fed başkanlarının mart ayında faiz artışının yapılmasının gündeme getirileceğini belirtmesinin bir sinyal olduğunu belirten analistler, bu konuşmaların piyasaların faiz beklentisini yüzde 60 civarına çıkardığını söylüyor.

Dolar Endeksi Yükseldi

Fed üyelerinin açıklaması ile dolar endeksinin yüzde 0,6 oranında bir artış yaşadığını ve 101,7 seviyesine çıktığını belirten analistler, ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin 2,41 seviyelerinde bir dengeye geldiğini belirtiyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.