Ana SayfaEkonomiTAPDK Ruhsatları İçin Son Gün 31 Mart!

TAPDK Ruhsatları İçin Son Gün 31 Mart!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, esnafları TAPDK satış belgelerini yenilemesi konusunda uyardı.

TAPDK satış belgelerinin yenilenmesinde son gün 31 Mart olarak açıklanmıştı. 31 Marta az bir süre kala Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı, belge sahiplerini uyardı. Bendevi Palandöken tarafından yapılan açıklamada, TAPDK satış belgelerinin yenilenmesine ez bir süre kaldığına dikkat çekildi. Genel Başkan Palandöken “TAPDK ruhsatlarınızı son güne bırakmadan yenileyin” derken, son günün 31 Mart 2017 olduğunun altını çizdi.

Türkiye’de 165 bin adet satış noktasının, söz konusu TAPDK satış belgesine sahip olduğu öğrenildi. Belgelerin yenilenme süreci ise altı gün sonra sona erecek.

Bendevi Palandöken esnafları uyaran açıklamayı yazılı olarak yaptı. Tütün ürünleri ve alkollü içecek satışı için bayilerde bulunma zorunluluğu olan belgelerin 31 Mart beklenmeden alınması noktasında, son günde yoğunluk olabileceği ihtimalini değerlendiren Palandöken, zaman kaybetmeden ruhsatlarını yenilemenin zaman kaybı yaşamaya engel olacağını bildirdi.

TESK Başkanı yazılı açıklamasında, Türkiye’de TAPDK Satış Belgesi sahibi olan 165 bin satış noktasının olduğuna değindi. “Bu perakende satış noktaları ruhsatlarını 31 Mart tarihine kadar yenilemek zorunda” diyen Palandöken, esnafın son yenileme tarihini beklememesini kaydetti.

TAPDK Satış Belgesinde süre uzatmak için işlem yapmayan, fakat bayi satışını sürdüren esnafların belgelerinin iptal edileceğinin de altını çizen Palandöken, “Mevzuata göre bu duruma düşen belgelerin yeniden çıkartılması gerekiyor” dedi. Bu duruma düşen satış noktalarının mevzuata göre belge edinmek için tekrar başvuru yapması gerektiğini kaydeden Genel Başkan, “Mağdur olmamak için süre uzatma işlemlerini hemen yerine getirin” şeklinde bir açıklama yaptı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.