Ana SayfaEkonomiİnşaat Sektörü Ciro ve Üretim Endeksleri Rakamları!

İnşaat Sektörü Ciro ve Üretim Endeksleri Rakamları!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İnşaat sektörü cirosunu yüzde 6,9 oranında arttırdı. Üretim yüzde 1,4 oranında düştü.

Türkiye İstatistik Kurumu inşaat sektörünün ciro artışının yüzde 6,9 oranında atış kaydettiğini açıkladı. Sektörün cirosu bir önceki yılın Ekim ve Aralık aylarına göre yüzde 11,5 oranında arttı. 2016’nın genel cirosu bir önceki seneye göre yüzde 10,8’lik artışa ev sahipliği yaptı. Sektör 2016’nın son çeyreğinde üretimi yüzde 1,4 oranında düşürdü. 2016’nın genel üretimi bir önceki yıla göre ise yüzde 3’e varan artış kaydetti. Bu yılın ciro ve üretim endeksleri ise artış yönlü olarak öngörüldü.

İnşaat Sektörü Ciroyu Yükseltti

İnşaat sektörünün 2016 yılının son seyreğinde yaşadığı gelişmeleri Türkiye İstatistik Kurumu açıkladı. Buna göre sektör geçen yılın son çeyreğinde mevsimsel ve takvimsel etkilerden arındırıldığında cirosunu yüzde 6,9 seviyesinde arttırdı. Mevsimsel ve takvimsel etkilerden arındırılmış cironun, 2015 yılının aynı dönemine göre artışı yüzde 11 buçuk olarak kayda geçti. Geçen yılın cirosu 2015 yılına kıyasla ise yüzde 10,8 seviyesinde arttı.

İnşaat Sektörü 2016’da Üretimini Yüzde 2,9 Oranında Arttırdı

Türkiye İstatistik Kurumu inşaat sektörünün üretim yüzdelerini de açıkladı. Geçen yılın Ekim ve Aralık aylarını kapsayan son çeyrek verilerine göre sektör üretimi yüzde 1,4’lük oranda düştü. 2016 yılının son çeyreğinde yaşanan gelişmeler 2016 yılı 3. çeyreğine göre bu seviyede düşüş kaydetti. Türkiye İstatistik Kurumu açıklamasında mevsimsel ve takvimsel etkilerden arındırılmış üretim endeksinin 2015’in Ekim ve Aralık dönemine göre artış kaydettiğini belirledi. Buna göre artış yüzde 0,5’lik oranda hayata geçti. 2016 yılında inşaat sektörünün üretimi, 2015 yılına göre yüzde 2,9’lük oranda arttı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.