Ana SayfaEkonomiMobilya ve Beyaz Eşya ’da Kredi Kartı Dönemi

Mobilya ve Beyaz Eşya ’da Kredi Kartı Dönemi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından alınan bilgilere göre ÖTV indirimi mobilya ve beyaz eşya sektöründe kredi kartı kullanımını hareketlendirdi. ÖTV indiriminden faydalanmak isteyen ancak nakit alışveriş yapma imkânı olmayanların fırsatı kaçırmamak için kredi kartı kullanımında çare bulduğunu belirten sektör temsilcileri son zamanlarda alışverişlerde kredi kartı kullanımının artma sebebinin ÖTV indirim imkânı olduğunu söyledi. Her iki sektörde de ÖTV indirimi sonrası ciroların arttığını ve satışların iyi gittiğini belirten yetkililer indirim sayesinde ekonomide de canlanma yaşandığını her açıdan bu uygulamanın çok etkili olduğunu devam edecek olmasının ise tüketici için de çok önemli bir detay olduğunu belirtti.

Artış Yaşandı

BKM’nin mart ayı verileri incelendiğinde Türkiye’de 59,4 milyonu kredi kartı, 120,6 milyonu banka kartı olmak üzere toplamda 180 milyon adet kart bulunuyor. 2017 yılının mart ayı ile 2016 yılının mart ayı arasında kıyaslama yapıldığında ise kredi kartı sayısında yüzde 1 oranında, banka kartı sayısında ise yüzde 7 seviyesinde artış yaşandığı görülüyor.

Mobilya ve Beyaz Eşyada Kredi Kartı Dönemi

BKM verilerine göre mobilya ve beyaz eşya sektöründe yaşanan kredi kartı kullanımı vergi indirimi ile oldukça bağlantılı ve kredi kartı kullanımını indirimin eylül ayının sonuna kadar uzatılması sebebi ile artması bekleniyor. Tüketiciler bu iki sektörden yaptıkları alışverişin 3’te 2’sini taksit ile gerçekleştirmeyi tercih ediyor. Taksitli alışverişlerde de kredi kartı kullanımı açığa çıkıyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.