Ana SayfaKariyer2018 Sınav Başvuru ve Sınav Tarihleri (TÜMÜ)

2018 Sınav Başvuru ve Sınav Tarihleri (TÜMÜ)

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2018 sınav başvuru tarihleri, 2018 sınav tarihleri, güncel sınav takvimine bu yazımızdan ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda ÖSYM sistemi, sisteme giriş, şifre/fotoğraf değiştirme, güncelleme, unutma, sınav puanı hesaplamayla ilgili soruların cevapları için ÖSYM yazımızdan ulaşabilirsiniz.

2018 YKS-Yükseköğretim Kurumları Sınavları

Başvuru tarihleri geçti. YKS Başvurular için son tarih 21 Mart Çarşamba günüydü. YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi 30 Haziran sabah 10:15’te, YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri 1 Temmuz sabah 10:15’te, YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi 1 Temmuz saat 15:45’te yapılacak. YKS sonuçlarının açıklanma tarihi ise ÖSYM sitesinde 31 Temmuz Salı günü saat 23.59 olarak belirtilmiştir.

2018 Elektronik Yabancı Dil Sınavı/e-YDS Tarihleri

e-YDS Almanca/Fransızca sınavı son başvuru tarihi 28 Haziran Perşembe günüdür. Sınav tarihi 7 Temmuz Cumartesi günü olup, sonuçları da aynı gün içinde açıklanacaktır.

e-YDS İngilizce sınavı son başvuru tarihi yine 28 Haziran Perşembe günüdür. Sınav tarihi 8 Temmuz Pazar günü olup, sonuçları da 8 Temmuz’da açıklanacaktır.

2018 DGS-Dikey Geçiş Sınavı

Dikey geçiş sınavı için son başvuru tarihi 24 Mayıs Perşembe günüdür. DGS sınav tarihi ise 21 Temmuz Cumartesi günü olacaktır. 2018 DGS sonuçları ise 16 Ağustos Perşembe günü açıklanacaktır.

2018 KPSS-Kamu Personel Seçme Sınavı 

  • Genel yetenek, genel kültür ve eğitim bilimlerinde oluşan KPSS Lisans için son başvuru tarihi 21 Mayıs Pazartesidir. Bu sınavın yapılacağı gün 22 Temmuz Pazar olup, KPSS sonuçları ise 31 Ağustos Cuma günü açıklanacaktır.
  • KPSS Lisans Alan Bilgisi-1 için son sınav başvuru tarihi 21 Mayıs pazartesidir. Sınavın yapılacağı gün 28 Temmuz Cumartesi olup, 31 Ağustos Cuma günü sonuçları açıklanacaktır.
  • KPSS Lisans Alan Bilgisi-2 için son sınav başvuru tarihi 21 Mayıstır. Sınavın yapılacağı gün 29 Temmuz Pazar olup, 31 Ağustos Cuma günü sonuçları açıklanacaktır.
  • KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi yani ÖABT son başvuru tarihi yine 21 Mayıstır. Sınavın yapılacağı gün 5 Ağustos Pazar olup, yine 31 Ağustos Cuma günü sonuçları açıklanacaktır.
  • KPSS Ortaöğretim için son başvuru tarihi 19 Temmuz Perşembe günüdür. Sınavın yapılacağı gün 7 Ekim Pazar olup, 8 Kasım Perşembe günü sonuçları açıklanacaktır.
  • KPSS Ön Lisans için son başvuru tarihi 12 Eylül Çarşamba günüdür. Sınavın yapılacağı gün 4 Kasım Pazar olup, 29 Kasım Perşembe günü sonuçları açıklanacaktır.
  • KPSS DHBT(Din Hizmetleri Alan Bilgisi) için son başvuru tarihi 17 Ekim Çarşamba günüdür. Sınavın yapılacağı gün 9 Aralık Pazar olup, 4 Ocak 2019 Cuma günü sonuçları açıklanacaktır.

Sayıştay Yazılı Sınav Tarihleri

Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı yazılı sınav tarihleri 11 Ağustos Cumartesi ve 12 Ağustos Pazardır.

2018 YDS-Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (Sonbahar Dönemi)

Sonbahar dönemi YDS başvuru tarihi 26 Temmuz Perşembe günü sona erecektir. Sınavın yapılacağı tarih 9 Eylül Pazar günü olup, sınavın açıklanacağı tarih ise 4 Ekim Perşembe günüdür.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.