Ana SayfaKredilerİhtiyaç Kredisi Faiz Oranları 2020

İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları 2020

İhtiyaç kredisi faiz oranları 2020 yılında yeniden belirlenmiştir ve banka müşterilerine sunulmaktadır. İhtiyaç kredisi, düşük tutarlı ve kısa vadeli olarak bankalar tarafından verilen bir kredi türü olmaktadır.

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İhtiyaç kredisi faiz oranları 2020 yılında yeniden belirlenmiştir ve banka müşterilerine sunulmaktadır. İhtiyaç kredisi, düşük tutarlı ve kısa vadeli olarak bankalar tarafından verilen bir kredi türü olmaktadır. Günümüzde gelişen bankacılık sektörü ve teknolojisi sayesinde şubeye gidilmeden de ihtiyaç kredisi çekilebilmektedir.

Bankaların İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları ve Hesaplaması

Her bankanın kredi seçenekleri arasında ihtiyaç kredisi bulunmaktadır fakat her bankanın müşterilerine yansıttığı ihtiyaç kredisi faiz oranları birbirinden farklıdır. Günümüzde faaliyette olan bankalar ve bu bankaların 2020 ihtiyaç kredisi faiz oranları şu şekildedir:

*Hesaplama yaparak bankaları karşılaştırmak için uygunkrediler.com.tr sayfasına gidebilirsiniz.

Bankaların İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları 2020

Nakit ihtiyacı olan kişiler çoğu zaman bankaların ihtiyaç kredisi faiz oranları 2020 durumuna göre kredi başvurusu yapacağı bankayı belirlemektedir. Günümüzde çoğu banka dönemsel olarak kredi faiz oranlarında düşüşe gitmekte ve tüketicilere daha uygun koşullar altında kredi sunmaktadır. Dolayısı ile ihtiyaç kredisi çekecek olan kişilere, bu kampanya dönemlerini takip etmesi tavsiye edinmektedir.

Kimi bankalar meslek gruplarına göre ihtiyaç kredisi dâhil tüm kredi türlerinde farklı bir faiz oranı uygulamaktadır. Örneğin; tarım ve hayvancılık ile uğraşan kişilere daha uygun koşullarda, daha düşük faizle kredi verilebilmektedir. Yine aynı şekilde, ev hanımlarına ya da emeklilere özel faiz oranı ile birlikte vade süresi durumları da ayrıcalıklar taşıyabilmektedir.

Gelir Belgesiz Kredi Nedir?

Düzenli geliri olmayan ve nakit ihtiyacı olan kişiler, gelir belgesiz kredi veren bankalara yönelmektedir. Gelir belgesiz kredi, çoğu bankanın uygulamaya koyduğu bir hizmettir. Buna göre; kredi notu uygunluk taşıyan kişiler SMS veya dijital bankacılık üzerinden yaptıkları kredi başvuruları olumlu olarak sonuçlandığında gelir belgesini bankaya ibraz etmeden krediye sahip olabilmektedir.

Gelir belgesiz kredi, en çok bir bankanın mevcutta müşterisi olan kişilere verilmektedir. Bu kredinin onaylanması ile söz konusu kredi tutarı, kişilerin banka hesabına aktarılmaktadır.

En Kolay Kredi Veren Bankalar ?

En kolay kredi veren bankalar, gelir belgesi şartı sunmayan ve belge zorunluluğu taşımayan bankalardır. Bu bankaların başında, şubesiz olarak bankacılık hizmeti veren bankalar gelmektedir. Dolayısı ile QNB Finansbank kuruluşu olarak şubesiz olarak hizmet veren Enpara, en kolay kredi veren bankalar arasında bulunmaktadır. Ayrıca, gelir belgesiz olarak kredi veren bankalar da en kolay kredi veren bankalar arasında bulunmaktadır. Bu bankalar ise aşağıdaki gibidir:

Kredi Notunun İhtiyaç Kredisindeki Önemi?

Kredi notu, tüm kredi türünde olduğu gibi ihtiyaç kredisinde de oldukça önemlidir. Çünkü bankalar hangi kredi türü olursa olsun, müşterilerin başvuru yaptığı krediyi onaylamadan ya da reddetmeden önce kredi notu araştırması yapmaktadır. Kredi notu ile birlikte diğer şartların da uygunluk sağlaması durumunda kişilere ihtiyaç kredileri verilmektedir.

İhtiyaç kredisi alacak olan kişiler için kredi notu ayrıca bir öneme sahiptir. Günümüzde SMS ile başvuru ve online başvuru sayesinde çoğu banka kolay kredi hizmetini ihtiyaç kredisi kapsamında vermektedir. Kredi notu uygunluk taşıyan kişiler, diğer kredi çekme şartlarını taşımasa bile anında krediye sahip olabilmektedir.

Kredi Notu Düşükler Kredi Çekebilir Mi?

Kredi notu düşük olan ve nakit ihtiyacı olan kişiler, kredi notu düşükler kredi çekebilir mi diye araştırma yapmaktadır. Kredi notu düşük olan kişilerin herhangi bir bankadan kredi çekebilmesi pek olası değildir fakat kredi notu düşük olan bu kişilerin eğer üzerlerine kayıtlı olan bir mal varlığı var ise bankalardan kredi çekilmesi mümkün hale gelebilmektedir. Bu durumda kredi notu düşük olan kişiler, ipotek göstererek kredi çekme yolunu tercih etmektedir.

Bana Ne Kadar Kredi Çıkar?

Nakit ihtiyacı olan kişiler, bankalara kredi başvurusunda bulunmadan önce bana ne kadar kredi çıkar diye araştırma yapmakta ve kredi başvurularını çoğu zaman buna göre yapmaktadır. Temelde, bir kişiye ne kadar kredi çıkacağının belirlenmesinde kişinin kredi notu, geliri, evli ise eşinin geliri gibi özellikler ile birlikte mevcut olarak ödemesi yapılan bir kredinin bulunup bulunmadığı etkili olmaktadır. Kabaca düşürüldüğünde; bir kişinin kredi notu ne kadar iyi ise ve aylık toplam geliri ne kadar fazla ise çekebileceği kredi de o kadar yüksek olmaktadır.

Bir kişinin aylık toplam gelirinin %50’si, aylık olarak ödenebilecek olan kredinin taksit tutarıdır. Örneğin; aylık geliri 5.000TL olan bir kişinin ödeme yaptığı bir kredi yok ise aylık ödeyebileceği taksit tutarı 2.500TL’dir. Eğer 5.00TL bir kredi ödemesi var ise bu miktar aylık 2.000TL’dir.

İhtiyaç Kredisi Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Nakit ihtiyacının giderilmesi amacıyla en çok başvurulan kredi türü; ihtiyaç kredisi olmaktadır. Konut kredisi ve taşıt kredisine göre daha düşük meblağda verilen ihtiyaç kredileri, tüketicilerin en çok başvurduğu kredi türüdür. Bu kredi türünün meblağın diğer kredi türlerine göre düşük olması, vade süresinin de kısa olmasına etki etmektedir. İhtiyaç kredisi kullanırken tüketicilerin dikkat etmesi gereken bazı noktalar şunlardır:

  • Her bankanın ihtiyaç kredisi faiz oranı farklıdır. Bu nedenle ihtiyaç kredisi başvurusu yapmadan önce kişiler iyi bir piyasa araştırması yapmalıdır.
  • Söz konusu düşük meblağ da olsa ihtiyaç kredisi bir kredi türüdür ve ödenemeyecek borçların altına girilmemelidir. Aksi takdirde kredi sicili kötü etkilenecektir.
  • Bazı bankalar dönemsel olarak kampanyalar yapmaktadır ve bu kampanyalar dahilinde ihtiyaç kredileri daha düşük faiz oranı ile verilmektedir. Bu kampanyalar müşterilerin meslek ve benzeri gibi çeşitli özelliklerine göre yapılmaktadır.
  • İhtiyaç kredisi çekmeden önce uygulanacak olan faiz oranının dışında dosya masrafı ve ek masrafların neler olduğuna dikkat edilmelidir

Emeklilere Düşük Faizli Kredi Veren Bankalar Hangileri?

Emeklilere düşük faizli kredi veren bankalar, her ay belirli ve değişmeyen bir gelire sahip olan kişilere iyi koşullar altında kredi vermeyi amaçlamaktadır. Günümüzde pek çok emekli kişi emekli maaşı ile ihtiyaçlarını karşılamaktadır ya da olağan dışı durumlarda emekli olan kişiler nakit ihtiyacını karşılayabilmek için kredi seçeneklerine başvurmaktadır. Emekli kişilerin aylık olarak sağladıkları gelir sabit olduğu için bankalar da bu kişilere uygun koşullar altında kredi hizmetini sunmaktadır. Bu nedenle bankalar emekliye düşük faizli kredi vermektedir.

Düşük faizli kredi veren bankalar, emekli kişilerce de araştırılmaktadır. Günümüzde emekliye düşük faizli kredi veren bankalar şunlardır:

  • Halkbank
  • Vakıfbank
  • İş Bankası
  • Denizbank
  • Enpara
  • QNB
  • Garanti BBVA
  • Yapı Kredi
  • Ziraat Bankası
  • Fibabanka
  • İNG
  • Akbank

Emekli kişilerin, emekliye faizsiz kredi veren bankalar ya da emeklilere düşük faizli kredi veren bankalardan kredi alabilmesi için sahip olmaları gereken ilk özellik; yeterli kredi notudur. Bu nedenle, düşük faizli kredi için başvurmak isteyen kişilerin kredi notları minimum 1300 olmalıdır. Kredi notu dışında bankalar genel olarak emekliye düşük faizle kredi vermek için bir de yaş şartını sunmaktadır. Her banka, kredi alacak olan emekli kişi için farklı yaş sınırı getirmektedir fakat genel olarak bankalar 70 yaşının üstünde olan kişilere kredi vermemektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.