Ana SayfaGündemŞimşek: Dalgalanmalar Azalacak, Enflasyon Düşecek, Türkiye Normalleşecek!

Şimşek: Dalgalanmalar Azalacak, Enflasyon Düşecek, Türkiye Normalleşecek!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye Ekonomi Zirvesi’nde gerçekleştirdiği konuşmada Türk piyasalarında ciddi bir dalgalanmaların yaşandığını, bu dalgalanmaların iyi analiz edilerek, doğru anlaşılmasının önemini vurguladı.

Yaşanan dalgalanmaların iyi okunması gerektiğini ifade eden Şimşek, resmi doğru okumanın önemli olduğunu, Türkiye ekonomisinin ve piyasalarının yaşanan şoklara karşı dayanıklılık sahibi olduğunu, ABD ve Batı ülkeleri ile yaşanan sorunların geçici olduğunu, Türkiye’yi güçlü kılan etkilerin başında da kamu sektörünün bilançosunun sahip olduğu güç geldiğini ifade etti.

Türkiye’nin sahip olduğu kamu borcunun döviz kuruna ve faizlere olan duyarlılığının giderek azaldığını ifade eden Şimşek, Hazine borcunun yüzde 58’lik kısmı döviz iken, şimdi bu oranın yüzde 39’a kadar düştüğünü ifade etti.

Türkiye’de bankacılık sektörünün sağlam olduğunu, sektörün sahip olduğu sermaye yapısının oldukça güçlü olduğunu ifade ederken, hayata geçirilecek yapısal reformlar ile Türkiye ekonomisinin yaşanan ve yaşanabilecek şoklara karşı direncinin artırılarak devam edeceğini ifade etti.

Son dönemlerde yapılan yatırımlar hakkında da değerlendirmelerde bulunan Şimşek, yatırımların milli gelire oranının yüzde 29 olduğunu, bu yatırımların da önemli bir kısmının inşaata gittiğini ifade etti. Ticari faaliyet gösteren alanlarda Türkiye’nin yatırıma ihtiyacı olduğunu ifade eden Şimşek, 2018 yılının ilk çeyreğinde çok kapsamlı bir reformu hayata geçireceklerini ifade etti.

Vergi gelirlerinin önemli bir kısmını eğitime harcadıklarını ifade eden Şimşek, istihdam oranının artmasının gerektiğini, artması için çalışmaların yapıldığını, hayata geçirilecek olan reform ile birlikte kadın istihdamında da artışın hedefleneceğini ifade etti.

OHAL Sona Erecek

Konuşmasında yakın bir dönemde Türkiye’nin sahip olduğu siyasi iktidar sayesinde kamu maliyesi, bankacılık sektörü ve adaptasyon kabiliyeti sayesinde, iyiye giden borçluluk sayesinde, yönetilebilir borçluluk sayesinde enflasyonun kurdan beslenmesinin önü kesilerek tekrar tek haneye indirileceğini ifade eden Şimşek Türkiye’ye gerçekleştirilen tehditlerin azalmasıyla da OHAL’in sona ererek normalleşmenin başlayacağını ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.